kunstenaars gaan voor kika krijgt vervolg

De organisatoren kijken terug op een mooi evenement ook al was het door diverse factoren wat aan de rustige kant. “Mensen moeten wennen aan het idee dat vanuit deze locatie kunst wordt aangeboden. Om de loop erin te krijgen, zou je het eigenlijk nog een paar keer op deze locatie moeten organiseren”, vindt Nico Kats, uitbater van De Burggraaf. Organisator Arie Feenstra is het met hem eens. “Deze locatie leent zich prima voor zo’n expositie, het terras van de Burggraaf is ruim en je kunt er rondom schilderijen plaatsen. Bovendien doet het zomerzonnetje het goed als belichting op de doeken. Het publiek kan ruim de tijd nemen om met kunstenaars te spreken en dat zorgt voor een heel ongedwongen en vriendelijke sfeer.“

Ook volgens Azat Malikov kan het geen kwaad om het evenement te herhalen. “Mensen moeten de tijd krijgen om geraakt te worden door een kunstwerk, ik zie het heel vaak dat mensen bij mij binnen komen om te kijken en dat men een tweede of derde keer terug komt om dan pas te beslissen en tot aanschaf overgaan,” weet Azat Malikov.

Al evaluerend werd het plan om deze zomerperiode nog één of twee keer dit evenement te laten plaatsvinden geboren en gaat de organisatie kijken op welke data de volgende expositie gaat plaats vinden. Ook dan zal 20 procent van de totale verkoopwaarde bestemt worden voor Kika kinderkankervrij.