Home / archiefcentraal / jonkman een afscheid om nooit te vergeten

jonkman een afscheid om nooit te vergeten

“Een dirigent van een kerkkoor mag niet in de ‘picture’ te staan. Nee, dat kan niet. De dirigent moet vooral dienstbaar zijn en alleen gericht zijn op de Heer.” Dat maakte de Pastoor zaterdagavond overduidelijk kenbaar tijdens de Eucharistieviering in de RK St. Vituskerk in Dedemsvaart. Ja ik, Flip Jonkman, nam afscheid na zes jaar van het kerkkoor ‘Con Amore’ inclusief het Gregoriaanse koor.

In ieder geval hebben de leden van ‘Con Amore’ en andere parochianen de woorden van de Pastoor niet al te strak opgepakt want er werd een indrukwekkende afscheidsreceptie op touw gezet. Tijdens de Eucharistieviering vond ik het afscheidslied op een melodie melodie vanuit de ‘Titanic’ ontroerend. Ik had het niet meer. Dat is in mijn 35 jarige looptijd als dirigent nog nooit zo heftig geweest. Door Suzan Huizendveld van de locatieraad werd een prachtige bos bloemen overhandigd en er volgde een daverend applaus.

Verder was er vanuit de Emanuel geloofsgemeenschap geen enkel respons. Misschien wel tegen de wil van de Pastoor in werd ik na de Eucharistieviering behoorlijk in het zonnetje gezet.

De voorztitter van ‘Con Amore’ – Kees Nijsen – bracht een mooie speech en ook Ellen van Eyck namens het kinderoor ‘Eigenwijs’ en het jongerenkoor ‘Juventa’ deed er nog een schepje bovenop. Verder werden vanuit de Parochie zomaar van alles aangeboden. Ik stond werkelijk perplex. Een afscheid om nooit te vergeten en dat na slechts zes jaar het kerkkoor te hebben geleid. Om half zeven was ik die avond met mijn vrouw Ali reeds in Dedemsvaart. Om half elf werd de thuisreis aanvaard met een wel zeer voldaan gevoel. Ik kan u wel zeggen. In Dedemsvaart heb ik veel geleerd, in het bijzonder de Gregoriaanse notatie. Er is een nieuwe dirigent gevonden: Ronnie Weijs uit Zwartsluis.

Flip Jonkman, Heino

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.