jongenskoor bezorgt bezoekers kippenvel

In een volle kerk liet het Jongenskoor zich van zijn beste kant zien. Beter nog, menige trouwe bezoeker sprak van het beste concert ooit. Getooid in de voor het koor gebruikelijke rode toga met superplie werden, begeleid door vaste begeleiders Arjan de Jonge en Zornitza van Leusen en het gelegenheidsorkest “Salland Sinfonietta”, meerdere klassieke liederen ten gehore gebracht. Van het ingetogen ‘Alleluja, Amen’ van eigen dirigent Henk Ophoff via het ‘Jesu joy of man’s desiring’ van Bach tot het verrassende ‘Zadok the Priest’ van Handel.

Na een snelle verkleedpartij kwamen het koor na de pauze op in hun blauwe polo. Hierop greep wethouder Goldsteen onverwachts de microfoon. Namens de gemeente Dalfsen feliciteerde hij het jongenskoor en bedankte hij hen voor het over de landsgrenzen heen bekend maken van Dalfsen. Ook voor Henk Ophoff werd grote waardering uitgesproken.

Ondanks het overwegend klassieke repertoire was er ook tijd voor wat luchtigere optredens. Vijf leden van het koor lieten zich gaan tijdens het zingen van ‘What shall we do with the drunken sailor’. En ook de bezoekers lieten zich niet onbetaamd; het refrein werd meegezongen en aan het eind eindeloos herhaald.

Na dit concert was het voor alle bezoekers duidelijk; Jongenskoor Dalfsen kan zich zo langzamerhand meten met de top van de Nederlandse jongenskoren. Onder de bezoekers bevond zich ook een groep mensen waarvoor het dankzij diverse sponsoren mogelijk was om het concert bij te wonen.

Hiervoor was vanuit het bestuur van Jongenskoor Dalfsen samenwerking gezocht met stichting Vier het Leven. Deze stichting is een jonge, ambitieuze stichting die zich ten doel stelt een bijdrage te leveren aan het beperken van sociaal isolement onder ouderen. In de gemeente Dalfsen is in 2008 gestart met het project ‘samen uit, samen genieten’; dit jaar zijn er reeds 435 deelnames gerealiseerd. Wilt u ook graag mee met Vier het Leven? Na de zomervakantie gaat het theaterseizoen weer van start en u kunt zich aanmelden voor het nieuwe programma via 035-524 51 56!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.