Home / archiefcentraal / jara koers wint het lentewoordenboek

jara koers wint het lentewoordenboek

Bibliotheekmedewerkster Ank vertelde haar en haar klasgenoten alles over boeken, de bibliotheek en het leren lezen. Ook kinderen van zes andere scholen kregen een dergelijke introductie als voorbereiding op het derde schooljaar.

Het introductiebezoek is onderdeel van het uitgebreide aanbod van Bibliotheek Ommen op het gebied van leesbevordering. Daar horen ook de Kinderjury voor de groepen 7-8, het Leesprogramma voor de groepen 5-6 en het Schrijver op school festival voor de groepen 3-4 bij. Ook de Nationale Voorleeswedstrijd en het Juniordictee vallen onder dit aanbod. Verder zijn er verschillende voorleesdozen, vertelplaten, vertelkastjes en het boek- en filmproject. Ruim negentienhonderd leerlingen van achttien basisscholen zijn het afgelopen jaar op deze manier in aanraking gekomen met het plezier van lezen waarbij ook het speciaal onderwijs niet vergeten is. De bibliotheek ondersteunt hiermee de scholen in hun taak op het gebied van taal en lezen.

Voor komend schooljaar biedt Bibliotheek Ommen het provinciale programma Biebwijz aan. Hierin zijn verschillende leeslijnen opgenomen die aansluiten bij de kerndoelen van het basisonderwijs.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.