Home / archiefcentraal / hoonhorsters lopen voor zieke dorpsgenoten

hoonhorsters lopen voor zieke dorpsgenoten

Door Erna Ekkelkamp – Samen gaan ze voor het goede doel, maar het wandelen doen ze allemaal op hun eigen tempo.

Het negental liep de afgelopen jaren in steeds wisselende samenstelling de Nijmeegse Vierdaagse, maar besloot dit jaar samen op te trekken, om kilometers te maken voor het KWF kankerfonds. “Er zijn in het dorp op dit moment veel mensen met kanker, acht van hen zijn bezig met chemo’s en het zijn allemaal jonge mensen. Maar ook in onze eigen families hebben we heel wat meegemaakt op dit gebied”, vertelt Bennie Zwakenberg. “Omdat we allemaal wilden meedoen met de vierdaagse, besloten we samen voor het KWF te lopen.” De heren gaan voor de vijftig kilometer, de dames voor de veertig. Dat betekent dat ze in totaal 1240 kilometer bij elkaar zullen lopen in vier dagen tijd. Wie hen wil sponsoren is niet duur uit, want de wandelaars rekenen slechts één cent per kilometer, wat neerkomt op 12,40 euro. Het streven was een totaalbedrag van duizend euro, maar de teller staat nu al op meer dan het dubbele. “We hebben laatst op het Sproeifeest gestaan om sponsoren enthousiast te krijgen. En dat is gelukt, de meesten gaven zich meteen op als sponsor. Misschien halen we nu zelfs wel de drieduizend”, hoopt Tonny Braam.

De Hoonhorsters zijn niet de enigen die voor het KWF lopen. Ze verwachten straks veel mensen in de bekende rode KWF-shirts tegen te komen. “Een paar jaar geleden hebben Mieke en ik voor Stichting Doe een Wens gelopen. We kwamen toen veel mensen in dezelfde shirts tegen, dat schept echt een band”, vertelt Annie Braam. “Het is heel bijzonder om voor een goed doel te lopen, je krijgt hele mooie reacties uit die massa’s mensen die langs de kant staan. Dan heb je echt het gevoel dat je het ergens voor doet.”

Het trainen en wandelen doen ze niet samen, want lopen gaat toch het best op eigen tempo. “Wij mannen lopen de vijftig kilometer en de vrouwen de veertig. Dan start je sowieso al op een ander tijdstip”, weet Petrie Zwakenberg. “Bij de veertig kilometer starten ze met achtentwintigduizend mensen tegelijk, dan is het sowieso moeilijk om bij elkaar te blijven. We willen op de laatste avond wel samen de finish over. We spreken dan af op een bepaald punt en lopen de laatste kilometer samen.”

De Hoonhorsters hopen op nog veel meer support voor het KWF. Wie hen wil steunen, kan een donatie storten op rekening 1333.34.678 ten name van J.M. Braam-Ramaker in Dalfsen. Het uiteindelijke bedrag wordt binnenkort vermeld op deze website.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.