hoonhorst krijgt snelle internetverbinding

Bij de start zullen onder andere Gedeputeerde van de Provincie Overijssel Theo Rietkerk, Burgemeester Han Noten en wethouder Duurzaamheid Klaas Agricola van de gemeente Dalfsen, de directie van de KPN, XS4all en de uitvoerende (lokale) bedrijven aanwezig zijn.

Vanuit Duurzaam Hoonhorst worden diverse projecten opgestart om uiteindelijk een duurzame gemeenschap te worden. Eén van de projecten is om te komen tot breedband internet verbindingen voor alle Hoonhorsters, in de kern en in het buitengebied. Om dit ook in Hoonhorst mogelijk te maken is op initiatief van de stichting Duurzaam Hoonhorst 2050, in samenwerking met KPN en XS4ALL, gekomen tot een plan om snel internet in Hoonhorst en het buitengebied te gaan realiseren.

Voorwaarde was wel dat een groot aantal huishoudens uit Hoonhorst, Wijthmen en buitengebied veranderden van provider en overstapten naar XS4ALL. (Wijthmen profiteert mee van het Hoonhorster initiatief: de glasvezel komt via Zwolle door hun grondgebied). Sinds de start van het project in maart hebben voldoende mensen de overstap gemaakt naar de internetprovider XS4all oftewel bijna 50 procent van het aantal huishoudens.

Een snelle internetverbinding is de basis van vele duurzame projecten en activiteiten, of je nu in de bebouwde kom woont of daar buiten mag geen verschil maken. Een breedband verbinding is in feite de essentiële infrastructuur die nodig is voor een duurzame gemeenschap. Het is de basis voor prettig wonen, werken en leven in Hoonhorst en biedt winst en een duurzame toekomst voor het bedrijfsleven als scholen en andere educatie, de mantel- en professionele zorg, inwoners, thuiswinkelen, sociale contacten enzovoort.

Hoonhorst is er trots op dat ze dit groene, gezonde project gemeenschappelijk weten te realiseren en nodigen u van harte uit bij de start aanwezig te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.