Home / archiefcentraal / hoonhorst heeft er een juweeltje bij gekregen

hoonhorst heeft er een juweeltje bij gekregen

De achtkant van de molen Fakkert Hoonhorst is vandaag weer op de molenrom gehesen, nadat de afgelopen maanden heel hard is gewerkt aan het herstel van de molenromp, is de achtkant van de molen Fakkert Hoonhorst gisteren weer op de molenrom gehesen.

Het weer werkte geweldig mee en rond om 7. 00 uur kon de kraan de nieuwe molenstenen en ander onderdelen naar boven takelen. Daarna was het de beurt van het achtkant, gevolgd door de molenkap, geheel zonder problemen met een 100 tons kraan. Toen alles op zijn plaats stond is de middag gebruikt om ook de staartbalk en de schoren te bevestigen.

Het geheel werd rond 18.00 naar volle tevredenheid afgesloten. Hoonhorst heeft er een juweeltje bij. Direct na de bouwvak worden de roeden gestoken is het plan om eind oktober de molen maalvaardig te hebben.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.