handgemaakte artikelen bij prima vista

Door Erna Ekkelkamp – En het wordt allemaal nog veel leuker, beloven ze.

“Al van jongs af aan droomden we erover om samen een winkel te runnen die meer was dan een winkel. Met de verbouwing van de afgelopen herfst en de uitbreiding van onze collectie met allerlei creatieve producten en diensten hebben we daarmee alvast een mooi begin gemaakt”, blikt Henriët terug. “We hebben dit voorjaar ook twee creatieve workshops in de winkel gegeven en die werden heel enthousiast ontvangen. Dat willen we deze herfst mee gaan uitbreiden.”

De dames zijn van plan om iedere zes weken een workshop op creatief gebied te organiseren. Het kan zijn dat ze die zelf gaan geven, maar er kunnen ook gastdocenten voor worden ingehuurd. “We kijken een beetje waar vraag naar is, maar bieden ook dingen aan waar we zelf heel enthousiast over zijn. Binnenkort is het programma rond en zal op onze website verschijnen.”

Daarnaast is het de bedoeling om de collectie uit te breiden met bijzondere lampen, leuke gadgets en handgemaakte spullen. Zo verkopen de zussen bijzondere tassen, kronen en feestartikelen van vilt die ze zelf hebben gemaakt, maar er hangen ook schilderijen van een Ommer schilderes en er worden kleurrijke mini-stoeltjes en –tafeltjes en vogelhuisjes verkocht die worden gemaakt door Interakt Contour, een dagvoorziening voor mensen met een beperking. “Zij maken ontzettend leuke en unieke producten. Wij zijn heel blij met deze toevoeging en zijzelf ook, omdat zij zelf geen winkel hebben. De meubeltjes kunnen eventueel ook op bestelling beschilderd worden, met kleuren en patroontjes naar eigen keuze. Zo heb je echt iets origineels.”

Het samenwerken als zussen bevalt hen ook goed. “We vullen en voelen elkaar goed aan. Wat dat betreft is het echt een perfecte keuze geweest. We zijn overigens al niet meer alleen met ons tweeën, maar hebben vanwege de drukte ons team uitgebreid met Bertina, onze dochters en een stagiaire. Het is een echt familiebedrijf geworden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.