Home / archiefcentraal / handen uit de mouwen op de lemelerberg

handen uit de mouwen op de lemelerberg

. Het is de kick-off van het nieuwe buitenwerkseizoen: twee dagen buiten in de natuur met een groep enthousiaste mensen. Natuurliefhebbers die het leuk vinden een handje te helpen in het natuurgebied (met veel heidevelden) zijn van harte welkom.

De Lemelerberg is een bijzonder natuurgebied in Overijssel: het op één na hoogste punt van de provincie is hier te vinden. Het gebied bestaat voornamelijk uit bossen en uitgestrekte heidevelden met jeneverbessen. Om de heidevelden in stand te houden is veel inspanning nodig. Daarom moeten jonge dennenbomen die op de heide groeien verwijderd worden. In dit natuurweekend worden de handen uit de mouwen gestoken om de dennen te zagen. Dit is nodig om de natuurwaarde van De Lemelerberg verder te vergroten en de oorspronkelijke flora weer een kans te geven.

Natuurlijk is er tijd voor lekker eten en wandelen. Voor de overnachting is gekozen voor een camping, gelegen aan de voet van De Lemelerberg, op vijftien minuten loopafstand van de werkplek. Deze ligt net onder de top van De Lemelerberg, op 70 meter hoogte. Landschap Overijssel verzorgt op vrijdagmiddag een interessante natuurwandeling. De kosten voor het overnachten bedragen 10 euro. Zorg zelf voor een tent, werkkleding, ontbijt, lunch, laarzen en neem je eigen koffie of thee mee. De organisatie zorgt voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en een lekkere soep voor tussen de middag. Informatie en aanmelden via ivnzk.natuurwerk@gmail.com of bij Marc van Schie, (023) 535 12 39. Kijk ook eens op http://www.ivn.nl/zuidkennemerland

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.