Home / archiefcentraal / grootschalige beleggingsfraude ommenaren

grootschalige beleggingsfraude ommenaren

Twee mannen uit Winterswijk van 31 en 41 jaar en een 48-jarige man en 43-jarige vrouw uit Ommen werden aangehouden op verdenking van oplichting en/of verduistering, witwassen en deelname aan een criminele organisatie.

Voor twee miljoen opgelicht

Het rechercheteam van de BR NON onderzocht twintig aangiftes uit het hele land, onder andere uit Haarlem, Zutphen, Almelo, Vriezenveen, Lemele, Sneek, Coevorden en Balkbrug. Gedupeerden gingen vermoedelijk in totaal voor twee miljoen het schip in. Het verdachte viertal haalde hen over om te beleggen in obligaties met een hoog rendement. Gedupeerden investeerden onder andere de overwaarde van hun huis. De ingelegde gelden werden, naar zeggen van de verdachten, ondergebracht in onroerend goed in binnen- en buitenland. De uitbetalingen van de rendementen gingen zeven tot twaalf maanden volgens afspraak. Na deze periode stopte de uitbetalingen zonder toelichting.

Doorzoeking in vijf woningen

Al in een eerder stadium van dit beleggingsfraudeonderzoek, op donderdag 28 april 2011, werden vijf woningen doorzocht: Winterswijk (2), Lichtenvoorde (2) en in de gemeente Ommen. In Emmen werd een opslagruimte doorzocht. Bedrijfsadministratie en computerapparatuur werd voor nader onderzoek inbeslaggenomen.

De BR NON startte het onderzoek in februari 2011 naar aanleiding van informatie van politie Twente. Het financiële gewin van de verdachten wordt nader bekeken tijdens een financieel strafrechtelijk onderzoek.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.