Home / archiefcentraal / go voor kulturhusconcept hoonhorst

go voor kulturhusconcept hoonhorst

In de huidige plannen is het de bedoeling dat samengewerkt gaat worden door alle deelnemende partijen op gebied van gezamenlijke programmering, waarbij de bibliotheek terecht komt in een gedeelte van het pand van Kappers, waar mogelijk de BSO en peuterspeelzaal verplaatst wordt naar het parochiecentrum en de gymzaalactiviteiten naar de Potstal gaan, evenals de activiteiten van de jeugdsoos.

In 2007 is in Hoonhorst met veel enthousiasme gestart met het project Dorpsplanplus. In een aantal maanden is gewerkt aan een dorpsagenda, met daaraan gekoppeld een concreet uitvoeringsplan met financieringsmogelijkheden. De ambitie van het project Dorpsplanplus is het vergroten van de leefbaarheid, het behoud en waar mogelijk uitbreiding en versterking van de voorzieningen. Het middel hiertoe is een Kulturhusconcept met als basis een gezamenlijke programmering. Er is een inventarisatie opgesteld, waarin de wensen en eisen van de betrokken partijen zijn vastgelegd. Deze inventarisatie diende als basis voor het haalbaarheidsonderzoek.

Uitkomsten haalbaarheidsonderzoek

In de periode 2008 tot 2010 heeft de kern- en werkgroep Kulturhus Hoonhorst al veel werk verzet, waarna vanaf oktober 2010 bureau ICS heeft geholpen met de afronding van het onderzoek. Dit heeft geleid tot het haalbaarheidsonderzoek voor een duurzaam Kulturhusconcept in Hoonhorst. Voor de uitvoering van de plannen wordt een investeringskrediet van 975.000 euro inclusief BTW, beschikbaar gesteld. Op dit moment wordt in kaart gebracht hoe dit bedrag precies wordt ingezet. Daarnaast wordt voorgesteld om samen met de stichting Duurzaam Hoonhorst 2050 aanvullend bij te dragen in de kosten voor energiebesparend bouwen en alternatieve energieopwekking om zo de jaarlijkse kosten voor energie en onderhoud te verlagen.

Blij met resultaat

Het college van burgemeester en wethouders heeft een positief besluit kunnen nemen op fase 1. Hiermee wordt het haalbaarheidsonderzoek afgerond. Wethouder Goldsteen: “Ik ben blij met dit resultaat. Er is erg hard gewerkt door de leden van de kern- en werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers uit de verschillende partijen in Hoonhorst.”

Plaatselijk belang: Trots op maatwerk

Hoonhorst is een actief dorp met veel verenigingen op het gebied van sport, welzijn en cultuur. Deze organisaties zijn gehuisvest in een groot aantal gedateerde gebouwen. De huidige situatie op het sportpark (de Potstal) is volgens Plaatselijk Belang nijpend. “We zijn trots dat de werkgroep op een gedegen en harmonieuze wijze tot een compleet maatwerkpak is gekomen. Een degelijk en modern ‘maatpak’ dat naadloos past. Een pak van hoge kwaliteit met een sportieve uitstraling. En dat door het dorp Hoonhorst jarenlang breed gedragen kan worden zonder te slijten en aan pasvorm te verliezen.”

De gemeente Dalfsen heeft voor alle kernen een totaalbedrag van 10,4 miljoen euro beschikbaar om de

accommodatieproblemen zo veel mogelijk op te lossen. Naast de gemeente betalen ook de organisaties mee. Zij nemen 25% van de kosten voor hun rekening.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.