gerrit corte prijsvechter bij rietvoorn

In de laatste week van juni was Harald Corté de grote man bij de Rietvoorn. Vader Gerrit Corté liet in de eerste week van juli zien dat hengelsportgenen niet alleen bestaan, maar ook erfelijk zijn.

Corté senior trok de vijfde ronde van de strijd om de door Vleescentrale Ommen beschikbaar gestelde cup overtuigend naar zich toe. Uit het mysterieuze water van de Regge, nabij het buurtschap Hancate dirigeerde ‘de oude Corté’ 1890 gram aan witvis richting leefnet. Daarmee bleef de vismeester uit Ommen Erik Paarhuis (620 gram) en Henk Zijsveld (480 gram) ruim voor.

Ook aan het Ommerkanaal, waar in het kader van de vijfde ronde voor de 55-pluscompetitie werd gevist, vielen de maden van Corté het best in de smaak. Met 1520 gram verwees hij André Bouwman (1220 gram) en Henk Zijsveld (1110 gram) naar het tweede en derde plan. Erik Paarhuis trok de negende wedstrijd van de seniorencompetitie naar zich toe.

In het kanaal Almele-de Haandrik te Beerzerveld verschalkte Paarhuis 1250 gram aan voorns en bleitjes. Daarmee bleef hij Henk Zijsveld en Eef Weteringe (beide 900 gram) voor.