Home / archiefcentraal / fietspad varsen leent zich voor fietsvakantie

fietspad varsen leent zich voor fietsvakantie

De heer Flip Jonkman uit Heino heeft het Vechtdal aangedaan voor een fietsvakantie. Flip werd op het idee gebracht door het omstreden plan van de heer Scherpenkate aangaande de N340. Volgens dirigent Jonkman bleek het fietspad inderdaad een ideale start van een ‘kleine’ zonnige fietsvakantie. Hij meldt daarbij ook dat Scherpenkate een zeer trouw lid is van het Shantykoor ‘de Stuwzangers’ uit Vilsteren.

“In menig georganiseerde fietsroute, onder andere Blokje Om vanuit Heino, werd gebruik gemaakt van de Stuw nabij Vilsteren om vervolgens het fietspad rechts af te nemen en … wat uitkwam op de drukke Hessenweg. De drukke Hessenweg wordt nu vermeden want einde pad fietst men rechts af richting de Vecht,” vertelt Flip, “Ook een prachtige brug maakt onderdeel uit van het nieuw geboren fietstraject tussen Dalfsen en Ommen.” Flip Jonkman neemt aan dat de aangrenzende campings blij zullen zijn met deze ‘fietsontwikkeling’. Het valt hem wel op dat er voor ‘de vreemdeling’ nog routebordjes gewenst zijn zodat het fietsverkeer in Varsen aansluit op het uitgebreide fietsroutenetwerk.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.