druk weekend voor luchtpost duiven

Vanuit Ravenstein (97 km) was er een africhtingsvlucht, en ook was er een dagfondvlucht vanuit de Franse plaats Pithiviers (570 km). Tevens kon er nog ingekorfd worden op de nationale overnachtvlucht Montpellier (1007 km).

Deze laatste vlucht werd vrijdagmiddag gelost om 13.30 uur. De vliegende postbode Jan v/d Veen wist hier toch weer een zeer vroege duif te draaien. Zijn eerste duif landde zaterdagmorgen in alle vroegte om 08.01 uur op de klep aan de Hardenbergerweg.

De tweede africhtingsvlucht voor de jonge duiven werd zaterdag in de middag gelost om 16.00 uur. Dit werd, net als vorige week op de eerste africhtingsvlucht vanuit Duiven, een daverend succes voor de jonge garde van Gerard Wolters. Als de schijn niet bedriegt zal hij de te kloppen man wezen vanuit de eerste jonge duivenvlucht vanuit Boxtel, die volgende week zaterdag wordt vervlogen.

De dagfondvlucht vanuit de Franse plaats Pithiviers werd uitgesteld tot zondag. Zondagmorgen om 07.45 uur kozen de duiven hier het luchtruim, om de 570 km lange vlucht te overbruggen. Het was hier ook een duif van Gerard Wolters die om 15.15 uur het hok in Stegeren als eerste wist te bereiken. Ook Henk Haverkort, met drie duiven in de top zes, deed zeer goede zaken.

De verdere uitslag: Pithiviers: Gerard Wolters 1, 5 en 8, Jan v/d Veen 2, 7 en 10, Henk Haverkort 3, 4 en 6 en de Comb. Kosters 9. Het dagfond kampioenschap ging naar Gerard Wolters, André Dankelman werd hier tweede en Jan v/d Veen derde.

Het officiële duivenseizoen voor de oude duiven zit er alweer op. Voor volgende week staat er een jonge duivenvlucht vanuit de plaats Boxtel op het programma.