Home / archiefcentraal / drie dagen muziek en spektakel op de vecht

drie dagen muziek en spektakel op de vecht

Het driedaagse festival is het vervolg op het succesvolle Festival de Vecht 2008, dat Aline Hofstee en Ron Nijhof destijds organiseerden. Net als toen is de plaats van handeling ook ditmaal de Vecht voor Hotel de Zon, die met behulp van drijvende podia en loopbruggen zal worden omgetoverd tot een prachtig decor, waarin drie dagen lang op, in en om het water genoten kan worden van veel talenten en bekende artiesten. Evenals bij het Amsterdamse Prinsengrachtconcert, wordt ook tijdens Festival de Vecht gezorgd voor voldoende ligruimte voor allerlei bootjes rondom het podium. Voor degenen zonder varend object, worden er tribunes geplaatst op de wal, maar ook vanaf de brug zal het spektakel zichtbaar zijn.

Vanwege de omvang van het festival, hebben Nijhof en Hofstee de organisatie ondergebracht in de speciaal daarvoor opgerichte stichting Festival de Vecht. “We pakken het nu zo groots aan dat het echt niet meer te behappen is met ons tweeën”, zegt Hofstee. “Het is ook geen bedrijfsmatige activiteit, we doen het puur omdat we het leuk vinden om iets te organiseren op en rond het water. We zijn dan ook heel blij dat we ons stichtingbestuur hebben kunnen uitbreiden met Joke van Davenhorst, Frans Heerink en Dinand Martens, die alle drie een stuk enthousiasme en expertise meebrengen.”

Het programma is geschikt voor het hele gezin. Zo staat vrijdag 26 augustus helemaal in het teken van de jeugd. ’s Morgens en ‘s middags worden er allerlei workshops gehouden en ’s avonds wordt op het grote overdekte ponton op de Vecht een jeugdmusical uitgevoerd, waarin de deelnemers aan de workshops een rol spelen. In samenwerking met camping De Beerze Bulten wordt de door Henk Ruiter geschreven musical ‘Bibi en het Pirateneiland’ uitgevoerd. Hierin beleven knuffelkonijn Bultje en zijn vriendjes spannende avonturen. Via de basisscholen wordt de informatie over deze kids-dag verspreid en kinderen kunnen zich voor de workshops opgeven via www.festivaldevecht.nl.

Zaterdag 27 augustus is het ‘s avonds vanaf 20.00 uur tijd voor het grote Vechtconcert. Daarin maken onder andere Rochelle, Masataka Goto, Trio Rosenberg & Van Mullem, Roy Angelo en Syb van der Ploeg & Band hun opwachting. Volgens Van Davenhorst is vooral de aanwezigheid van de japanner Masataka Goto uniek. “Hij is de winnaar van het prestigieuze Franz Liszt concours en onderbreekt zijn wereldtournee om in Ommen en een dag later op het Grachtenfestival aan de Maas in Thorn zijn prachtige pianoklanken ten gehore te brengen.” Met het optreden van X Factor Rochelle heeft de organisatie nog een supertalent binnengehaald. Het zaterdagavondconcert zal tevens opgeluisterd worden met een spetterend optreden door Trio Rosenberg & Van Mullem en met een optreden van Roy Angelo.

Zondagmiddag 28 augustus wordt er een Familieconcert gepresenteerd met koren en ensembles uit Ommen en uit de regio. Ook de winnaars van ‘The Voice of Ommen’ krijgen een podium bij dit zondagmiddagconcert. Bouwe Bruins verzorgt de muzikale begeleiding van de koren en de presentatie is deze middag in handen van Arvin Swarts.

Om het Festival een extra feestelijk aanzicht te geven zijn er antieke bootjes op de Vecht te bezichtigen, die afkomstig zijn uit heel Nederland. Tevens wordt er tijdens het Festival een Watermarkt georganiseerd, waar diverse verenigingen en instanties zich presenteren met allerlei zaken, die met de Vecht te maken hebben.

“Een Festival van deze omvang is alleen mogelijk met behulp van sponsoring. De organisatie is dan ook blij met de Rabobank als hoofdsponsor en de bijdragen van de Provincie Overijssel, de gemeente Ommen, de Waterschappen en het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel”, zegt Hofstee. “Er zijn nog steeds mogelijkheden om het Festival te sponsoren.” Meer informatie Aline Hofstee via (0529) 46 23 32.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.