Home / archiefcentraal / deltion rallyteam van de partij in etten leur

deltion rallyteam van de partij in etten leur

De equipe Bloemendaal/Wissink komt met de Nissan 350Z uit in de klasse C8 en de equipe Kooijman/ van Goor met de Chevrolet Kalos in de klasse A5.

Na vier gouden medailles behaald te hebben in Hardenberg kunnen de equipes er weer helemaal tegenaan. Ook de studenten van de Deltion Autosportklas zijn in Etten-Leur van de partij om de equipes van technische ondersteuning te voorzien. In de autosportklas zitten studenten van de niveau-4 opleiding Motorvoertuigen, die naast hun normale lessen graag kennis op willen doen gericht op de rallysport. Aangezien het onderhouden van drie rallyauto’s een enorme klus is, krijgen ze voorafgaand, tijdens en na afloop van iedere rally ondersteuning van een wisselende groep studenten van de opleiding Bedrijfsautotechniek en Mechatronica. Deze opleidingen worden onder de noemer Veiligheid & Vakmanschap op het Deltion College aangeboden.

De equipe Bolhaar/Kamphuis heeft in Hardenberg de eerste plaats in het algemeen klassement weten te bemachtigen en is helemaal klaar voor de strijd in Etten-Leur. “Een listige wedstrijd maar wel bijzonder uitdagend. We hebben goed kunnen oefenen tijdens de Vechtdalrally en zitten hopelijk snel weer in het juiste ritme”, aldus Bolhaar.

Bloemendaal en Wissink staan momenteel tweede in het klassement van de 350Z Challenge. Bloemendaal: “Hetzelfde resultaat als tijdens de Vechtdalrally zou mooi zijn, maar kan erg lastig worden. Ik heb zelf de rally niet vaak gereden en vorig jaar zijn we niet gefinisht, dus de terreinkennis is in tegenstelling tot de thuisrijders die ook willen vlammen, niet erg groot. Aan de Nissan kan het niet liggen, die is door de leraren en studenten van Deltion weer minutieus gecheckt en geprepareerd en dat geeft een heel rustig gevoel tijdens alle voorbereidingen, en dan komt vaak een goed resultaat vanzelf.”

Ook debutaten Kooijman en van Goor zijn in Etten-Leur van de partij. Zij verschijnen aan de start van de M Sport-Cars short rally. In Hardenberg hebben de heren boven verwachting gepresteerd. Het voormalige KNAF Talent First was daar weer terug als toprijder. “Ik wilde daar mijn eindplaats halveren ten opzichte van mijn startnummer. Van 84 naar 43 is dus conform het plan. In Etten-Leur willen we weer scoren,” aldus Kooijman.

De Exotic Green Rally bestaat dit jaar uit één dag, waarop twaalf zware proeven moeten worden gereden van in totaal 380 km, waarvan 157 km op snelheid. Extra spectaculair is de 6% onverhard. De wedstrijd start zaterdag 9 juli om 12:09 uur vanaf het startpodium op het Raadhuisplein in Etten-Leur. Kijk op www.exoticgreenrally.nl voor meer informatie over de Exotic Green Rally.

RTLGP RallyReport doet verslag van de Exotic Green Rally. De beelden zijn 10, 16, 17 en 23 juli te bewonderen op RTL7. Meer informatie over het Deltion Rallyteam en de foto- en videoreportages van de wedstrijden staan op: www.deltion.nl/rallyteam, www.youtube.com/rallyteamdeltion en www.deltionrally.hyves.nl . Daarnaast zijn de ontwikkelingen rondom het Deltion Rallyteam te volgen via Twitter (#deltionrally).

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.