de zon scheen weer in de deel

. Kort voor het optreden was er tijd voor een gesprek met dit tweetal.

Al ruim twee jaar zingt Harten 10 in een stijl die, zoals ze dat zelf noemen, tegen nederpop aan schuurt. Twee en een half jaar geleden ontmoetten Martien en Tineke elkaar op een CD-presentatie. Een neef van Martien kwam met het idee om Martien en Tineke het duet ‘Geleend’ te laten zingen. Dit sloeg aan, ook in de piratenscene. De volgende stap was gauw gezet; het tweetal stapte binnen bij de studio van Edwin van Hoevelaak, producer van Nick & Simon, Jeroen van der Boom, Dennie Christian, De Havenzangers e.v.a. “En die zag wel wat in ons” vertelt Martien. “Hij schreef een tweede nummer: ‘Als ik in jouw ogen kijk’ welke wij destijds hebben gepresenteerd in Dalfsen. Vorig jaar hebben we in maart ons eerste album uitgebracht, getiteld ‘Liefde maakt blind’. En zo gaan we steeds een stapje verder in onze carrière.”

De nieuwe CD bevat voornamelijk eigen werk, aangevuld met enkele covers van Suzi Quatro, maar dan naar het Nederlands vertaald. De nieuwe liedjes komen uit verschillende kokers, stuk voor stuk bekende namen binnen de nederpop: Bram Koning, Emile Hartkamp, Henny Thijssen, Edwin van Hoevelaak en Henk Wijngaard. “We gaan echt voor het Nederlandstalige, daar krijgen we de hut wel mee vol. Er zijn vele soloartiesten, maar een nieuwe jong duo zoals wij dat zijn, dat zie je niet veel. Ook denk ik dat onze eigen sound best opvalt tussen andere bands en artiesten.”

“Ik zit al vijftien jaar in het vak” vertelt Tineke. “Ik heb in al die jaren in bands gezeten, zoals top40-bands en bruiloftbands. En dat was allemaal erg leuk. Toch heb ik er op een dag voor gekozen om een solocarrière op te bouwen. Ik heb toen zelf twee singles opgenomen, daarna kwam ik in Dalfsen terecht.” Zowel Tineke als Martien hebben hun muzikale smaak van huis uit meegekregen. “Je bent jong, dus je luistert naar meerdere soorten muziek natuurlijk” herinnert Tineke zich, “maar ik heb heel veel Nederlandstalige muziek meegekregen.”

“Ik heb nu ruim twee jaar aan tijd en energie in dit duo gestopt, gewoon om alles eruit te halen wat erin zit. Tineke heeft een gouden stem, daar kan ik niet tegenop. Ik betrek daarom ook een stukje extra entertainment bij de act, interactie met het publiek. Die binding, dat vind ik het belangrijkste.

Over de toekomst is Martien verheugd. “Allereerst willen we deze nieuwe single zo ver mogelijk naar de kerst toe rekken, zodat we de hele zomer en herfst ermee kunnen vullen. Begin volgend jaar hopen we met een nieuw album te komen, met daarop een aantal nieuwe nummers. Deze zullen geproduceerd worden bij Van Hoevelaak, zijn studio ervaren wij als zeer prettig, en daardoor ga je vanzelf beter zingen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.