de zaaier haalt 500 euro op voor kika

De laatste jaren wordt er op De Zaaier gewerkt met het thema de ‘Coole-Kikker’. Dit is een sociaal-emotioneel programma dat werkt met thema’s als wat te doen als je wordt gepest, vriendschap, samenspelen, samenwerken en samen delen. Deze thema’s worden in de diverse groepen tijdens de reguliere kringgesprekken aan de orde gesteld.

Als afsluiting van het thema ‘Samenspelen en hoe werk ik goed samen?’ hielden de leerkrachten in samenwerking met de bovenbouw een spelletjesmiddag op het plein. Er waren ruim dertig groepen samengesteld van 6 leerlingen van groep 2 tot en met 8. Daarbij konden er allerlei spelletjes worden gedaan als Touwtrekken in een vierkant, Fopbal, Ketting rijgen, Schatbewaarder, Knipoogje en Snake-estafette.

Het ging deze middag niet om het winnen, maar om het (samen)spelen. De groepen mochten een eigen spel kiezen, de materialen ophalen en een plekje gaan zoeken op het plein. Na afloop konden ze de materialen inleveren en een ander spel uitzoeken, die op kaarten waren opgehangen aan een waslijn.

Aan het einde van de dag ontvingen alle leerlingen een lekker ijsje en werd er door enkele leerlingen een cheque overhandigd ter waarde van 500 euro voor de stichting ‘Kinderen Kankervrij’ (KIKA). Het bedrag is het resultaat van de verkoop van eigen gemaakte kaarten. De organisatie kon terug zien op een zeer geslaagde middag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.