de wiekelaar compleet vernieuwd

Het gebouw is uitgebreid tot een Ontmoetingscentrum dat werkt volgens het Kulturhus concept. Onder meer een bibliotheek, een peuterspeelzaal en een jeugdsoos zijn in het gebouw gevestigd.

Ontmoetingscentrum De Wiekelaar is de eerste van zeven grote projecten in de gemeente Dalfsen die is afgerond. Wethouder Goldsteen: “Ik ben erg blij met het resultaat. Er is hard gewerkt door alle betrokkenen en zij hebben een prachtig resultaat neergezet. Naast de realisatie van een markant en architectonisch hoogstaand gebouw is ook een goed inhoudelijk programma opgesteld. Ook is De Wiekelaar op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing een voorbeeld voor de provincie Overijssel.”

Europese subsidie

Naast financiering door de gemeente Dalfsen en de provincie Overijssel is een Leader-subsidie van 389.300 euro ontvangen. Leader is een programma waarmee sociaal-economische impulsen op gebiedsniveau worden gegeven. Dit gebeurt door middel van financiering van lokale en regionale initiatieven.

Opening

Wethouder Goldsteen opende samen met gedeputeerde Boerman op donderdag 7 juli het ontmoetingscentrum.

Kijk op www.wiekelaar.nl voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.