Home / archiefcentraal / de hoeven is meer dan alleen een melkveebedrijf

de hoeven is meer dan alleen een melkveebedrijf

Er is een tuinderij, waar groenten en kruiden worden verbouwd. Gedurende het proces van de vollegronds tuinbouw werkt Landjuweel de Hoeven met gevitaliseerd water. De biologische gewonnen melk, gaat naar de melkfabriek van Rouveen en komt als kaas terug op de planken van de uiterst vriendelijk ogende winkel. In deze winkel zijn allerhande biologische producten te koop, de eigen gekweekte groenten, biologische melk en vleesproducten, sierbloemen. Ook biologische droogwaar en brood vinden hier gretig aftrek.

Steeds meer mensen worden zich bewust van het feit dat er een omslag moet komen in de wijze waarop de intensieve veehouderij en akkerbouw werkt. Landjuweel de Hoeven is op deze gebieden haar tijd al ver vooruit. De boerderijwinkel is geopend op dinsdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. De grote maatschappelijke betrokkenheid van dit echtpaar, vertaalt zich ook naar de werkplekken die zij op hun zorgboerderij hebben weten te creëren voor mensen met een beperking in het autistische spectum. Een zinvolle dagbesteding wordt dit in de volksmond wel genoemd.

“Kijkend naar datgene wat aan de Middenweg 4 gepresteerd wordt is dat niet de juiste typering. De aanwezige medewerkers/sters leveren, wanneer je het keurige erf en winkel en tuinderij bekijkt, binnen het raam hunner mogelijkheden een topprestatie. En dat mag best weleens worden gezegd”, aldus een enthousiaste bezoeker van Landjuweel de Hoeven, Middenweg 4 Dalfsen 0529-427688.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.