Home / archiefcentraal / david de jong geeft orgelconcert in ommen

david de jong geeft orgelconcert in ommen

David de Jong (1969) begon met orgelles in 1979 en studeerde van 1982 – 2003 orgel bij Johan G. Koers. Hij won de tweede prijs op het Nationaal Orgelconcours te Elburg. David de Jong is sinds 1998 predikant binnen de gereformeerde kerken (vrijgemaakt). Regelmatig geeft hij nog orgelconcerten en wordt hij gevraagd als koorbegeleider.

Zijn spel is te beluisteren op een eltal cd’s, waaronder een uitvoering van de Grote Orgelmis van J.S. Bach in de Bovenkerk in Kampen. Binnenkort verschijnt een cd met het integrale orgelwerk van de componist Johan G. Koers, uitgevoerd door Dirk S. Donker en David de Jong, opgenomen op het Schnitger/Van Dam-orgel in de Martinikerk te Sneek. Hij componeerde liederen, werken voor koor, orgel, beiaard en trekharmonica. In 2007 was hij finalist van het Hinsz Compositieconcours.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.