daldeejen aan de hokersbrink met normaal

Dalfsen is in Nederland het grootste live optreden voor Bennie Jolink en zijn mannen. Fans uit het hele land roemen de ouderwets goede sfeer in de enorme Supertent aan de Brinkweg. Het toegangspad naar de tentlocatie werd twee jaar geleden door Buizen Beernd hoogstpersoonlijk eervol omgedoopt tot ‘ Høkersbrink ‘. Het bijbehorende straatnaambord is een gewild souvenir gebleken want het is recentelijk verdwenen.

Dalfsen en Normaal gaan al jaren samen in goede harmonie. Blaasorkest De Vechtboertjes komt dat bewijzen. Rondom de Supertent spelen zij een aantal nummers van Normaal in een eigen blaas-arrangement. Een ode van het platteland aan de groep die dialectsprekend Nederland ruim 35 jaar geleden voorgoed op kaart heeft gezet. Na de Vechtboertjes is het tijd voor The Wembleys op de bekende platte wagen. De rockgeschiedenis van de vorige eeuw bepaalt het repertoire van dit virtuoze kwartet.

Vervolgens staan de Gundogs op het grote podium. Drie rasmuzikanten die met hun visie op de ‘Delta Blues’ overtuigen en dit seizoen vaker als voorprogramma van Normaal fungeren. Natuurlijk komt ook Oud Normaal weer naar Dalfsen. De oerbezetting met Ben,Ferdi,Jan en Willem is voor de echte fans eigenlijk niet te evenaren. Dit legendarische kwartet speelt de eerste set op het grote podium . Daldeejen zoals het is uitgevonden.

Daarna gaat het oerend hard verder met Normaal anno 2011 tot in de late uurtjes. De politiek in Dalfsen heeft onlangs aangegeven een grens te willen stellen aan te hard geluid. De organisatie van Normaal Dalfsen denkt hier graag in mee. Er zijn oordoppen verkrijgbaar op het terrein waardoor de grens van het toelaatbare niet zal niet worden overschreden. Zo blijft Dalfsen de Høksteen van de Samenleving.

Aanvang van het concert is 20.00 uur en het terreins is open vanaf 19.00 uur. De kaarten kosten in de voorverkoop 22,50 euro en aan de kassa 30 euro. Meer informatie is te vinden op www.normaaldalfsen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.