Home / archiefcentraal / computercursussen voor senioren in dalfsen

computercursussen voor senioren in dalfsen

Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen start per september opnieuw de computercursussen voor senioren.

De cursussen zijn speciaal gericht op ouderen. Er wordt namelijk gewerkt in kleine groepjes van vier personen zodat er veel aandacht is voor al uw vragen.

Ook ligt het tempo niet te hoog, zodat iedereen de kans krijgt zich te verdiepen in de computer. De cursussen worden gegeven door bekwame docenten, die op een rustige geduldige manier u de stof eigen kunnen maken. Heeft u een eigen laptop? Dan kunt u deze meenemen naar de cursus. De cursussen worden gegeven in Dalfsen aan het Pleijendal 89 en in Nieuwleusen in ‘de Olmen’, Oosterveen 21.

Er is een basiscursus van acht lessen, internet/emailen vijf lessen, vervolg op de basiscursus (Word) acht lessen, Excel acht lessen en Picasa (fotobewerking) zeven lessen. Voor de cursus Picasa dient u wel de basiskennis te bezitten.

Nieuw is per september of oktober de computercursussen en computerinloop in Hoonhorst, in ieder geval bij zaal Kappers op dinsdag tijdens de ouderenochtenden van de wijkondersteuning en misschien ook in het Parochiehuis. Dit laatste is nog in voorbereiding. Er zijn reeds twee computers aangeschaft.

Ook start Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen in samenwerking met Rabobank Vaart en Vechtstreek een cursus Internetbankieren voor alle 55 plussers. Deze cursus is gratis. Veel mensen zijn nog niet bekend met het internetbankieren en zijn er nog wat huiverig voor. Voor iedereen die zelf wil internetbankieren en de vrees ervoor wil overwinnen bestaat deze mogelijkheid. Er wordt ook hier gewerkt in kleine groepjes van vier personen. De cursus bestaat uit twee lessen van twee uur en wordt gegeven aan het Pleijendal 89 te Dalfsen en in ‘de Olmen’ , Oosterveen 21 in Nieuwleusen.

Wilt u inlichtingen of zich aanmelden voor een cursus, dan kunt u contact opnemen met Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen 0529- 43 45 70.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.