Home / archiefcentraal / blingblingvlinders onderweg voor kika

blingblingvlinders onderweg voor kika

Kinderen kankervrij, dat is wat de wandelaars willen. Dus lopen ze met gedrieën vier dagen lang veertig kilometer, in de hoop om op die manier toch een flink bedrag bij elkaar te tippelen. Ze gaan er vol vertrouwen vanuit de tocht te volbrengen, al hebben ze nog niet één keer vier dagen achter elkaar zo’n eind gelopen. “Ik trainde meestal met mijn schoondochter Renate. Hilly werkt veel, dus zij trainde wanneer het haar het beste uitkwam”, vertelt Willemien. “We wandelden meestal op zondag. Vier dagen achter elkaar zomaar trainen zat er voor ons niet in, want je hebt toch allemaal je gezin en je werk. We maken aanstaande zondag gewoon nog een mooie tocht en dan moet het maar goed gaan.” Het drietal zal er tijdens de vierdaagse op haar paasbest uitzien, geheel gestoken in het wit en gedecoreerd met roze en zilver. “We zijn echt een stel blingblingvlinders”, zegt ze. “De meeste wandelaars verkleden zich alleen op de laatste dag, maar wij vinden dat als je verkleed gaat, je het ook goed moet doen, dus doen we het gewoon iedere dag.”

De Nieuwleusensen zijn niet de enige wandelaars die voor KIKA gaan. Daarom heeft de stichting een speciale website opgericht, via welke de wandelaars heel gemakkelijk zijn te steunen. “Op die manier komen de sponsorgelden direct terecht bij KIKA, en dat is wel zo handig”, vindt Willemien. “Mensen die ons willen steunen, kunnen surfen naar www.4daagse.nl Je komt dan op de homepage van de Nijmeegse vierdaagse. Klik op het blokje rechts van doe mee sponsorloop, dan kom je op volgende pagina, voer plaatsnaam Nieuwleusen in of Staphorst, want daar woont Hilly”, legt ze uit. “Dan kom je op de volgende pagina, klik op ons profiel en steun ons. Door je gegevens in te vullen, machtig je KIKA om het bedrag van je rekening te halen. Dit gaat overigens alleen gebeuren als ikzelf over de streep komt, want het account staat op mijn nummer. Haal ik het niet, dan wordt het geld dus niet automatisch overgemaakt. Wel vraagt KIKA dan of men wil doneren.” Ze lacht. “Natuurlijk ben ik van plan hem uit te lopen, maar zo niet, dan vertrouw ik erop dat mensen alsnog gul geven voor KIKA.”

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.