bissinghwoensdagen van start met ommarte

Maar liefst negenentwintig Ommer kunstenaars laten die dag zien wat zij doen, schilderen, pottenbakken en beeldhouwen, maar vertellen er ook graag over.

De kunstenaars zijn te vinden op het Kerkplein, rondom de Hervormde kerk. Daar kunnen belangstellenden ook zelf de kwast ter hand nemen en kijken of ze getalenteerd zijn. Dat geldt ook voor de kinderen. Op grote doeken rondom de kerk kunnen jong en oud onder begeleiding van een kunstenaar hun eigen kunst maken. Maar je kunt ook deelnemen aan bijvoorbeeld een workshop schilderen of pottenbakken.

Als aanvulling op de kunstenaars is er op diverse locaties straattheater. Zo wordt er een ‘levend’ schilderij van Van Gogh nagebootst door de toneelgroep uit Witharen en zorgt het Vechttoneel voor Franse zwervers die allerlei leuke acts opvoeren.

Peter Kramer vertelt verhalen over de binnenstad tijdens de panelenroute. Op verschillende plaatsen in het centrum zijn panelen (een soort schilderijen) opgehangen van plaatselijke kunstenaars. Deze route vertrekt ieder uur vanaf het kerkplein.

Straatmuziek in Franse stijl met bijvoorbeeld accordeon of keyboard ontbreekt natuurlijk ook niet op deze culturele dag. Franse hapjes en drankjes maken de dag helemaal tot een feest.

’s Avonds is de Voormars/N34 van 16.00 tot 22.00 uur het parcours van de Bissingh Wielerronde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.