Home / archiefcentraal / biologische zorgboerderij landjuweel dalfsen

biologische zorgboerderij landjuweel dalfsen

De sleutelwoorden zijn respect, het herstellen van balans en daardoor het opwekken van positieve energie. Er is een tuinderij, waar groenten en kruiden worden verbouwd. Gedurende het proces van de vollegronds tuinbouw werkt Landjuweel “de Hoeven” met gevitaliseerd water. De biologische gewonnen melk, gaat naar de melkfabriek van Rouveen en komt als kaas terug op de planken van de winkel.

Hier zijn ook biologische producten te koop, de eigen gekweekte groenten, biologische melk en vleesproducten, sierbloemen. Ook biologische droogwaar en brood vinden hier gretig aftrek. Steeds meer mensen worden zich bewust van het feit dat er een omslag moet komen in de wijze waarop de intensieve veehouderij en akkerbouw werkt. Landjuweel “de Hoeven” is op deze gebieden haar tijd al ver vooruit.

De boerderijwinkel is geopend op dinsdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De grote maatschappelijke betrokkenheid van dit echtpaar, vertaalt zich ook naar de werkplekken die zij op hun zorgboerderij hebben weten te creëren voor mensen met een beperking in het autistische spectum. Een zinvolle dagbesteding wordt dit in de volksmond wel genoemd.

Landjuweel “de Hoeven” is te vinden aan de Middenweg 4 Dalfsen en te bereieken via 0529-427688.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.