bij voice of ommen zijn talenten uit regio welkom

Door Erna Ekkelkamp –

Organisator en initiatiefnemer Eric Witteveen heeft er zin in. Volgens hem barst het Vechtdal van het talent en vormt alleen al meedoen de kans op een doorbraak. “Iedereen die maar een beetje kan zingen is welkom bij de voorrondes, die op 7 en 21 juli worden gehouden in café de Herberg in Ommen”, promoot hij. “We hebben een professionele jury, bestaande uit niemand minder dan producent Jan Kisjes, zangeres Cindy Oudshoorn en dirigent Jan Schoonhoven, die hun vakkundig oordeel zullen geven over de kandidaten”, vertelt Witteveen. “We gaan er serieus mee aan de slag. Verwacht dus bij ons geen Gordon-achtige taferelen, want we willen de volgende dag allemaal gewoon over straat kunnen. Iedereen wordt dus op een respectvolle manier beoordeeld.”

De eerste prijs, een reisje naar Parijs, is natuurlijk al de moeite waard, maar een eigen CD opname in de geavanceerde studio’s van Dalfsenaar Jan Kisjes is volgens Witteveen het summum. “Hij heeft een studio waar veel grote artiesten alleen maar van kunnen dromen. Hij maakte er zelfs de muziek voor de film van de Da Vinci Code. Het is dus geweldig als je daar een CD opname van jezelf kunt laten maken.”

Iemand die dit jaar zeker weer mee doet is de 12-jarige Jorieke Sterken. Twee jaar geleden deed ze ‘voor spek en bonen’ mee, maar alleen dat al, leverde haar een flink aantal optredens op in de regio. “Jorieke zingt altijd, echt van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat”, zegt moeder Trudy. “De vorige keer hoorde ik pas de middag voor de finale over de Voice of Ommen. Ik heb toen aan Eric gevraagd of Jorieke geen nummer mocht zingen, gewoon omdat ik het zo leuk voor haar zou vinden om een keer op een groot podium te staan. Dat mocht en het werd een succes. Ze heeft inmiddels al heel wat optredens achter de rug.” Jorieke Sterken heeft haar talent niet van een vreemde. Want ook moeder Trudy stond al op haar tiende op de planken. “Ik trad van jongs af aan al op in de band van mijn broer. Op mijn elfde maakte ik mijn eerste plaatje ‘Miljoenen Sterren’. Dat is nu nog steeds te koop”, vertelt ze. “Totdat ik een jaar of 19 was, zong ik ieder weekend op bruiloften en partijen. Een geweldige tijd, die eindigde omdat ik zo nodig moest trouwen en kindertjes krijgen. Dat ging zo in die tijd. Maar in mijn hart heb ik het altijd jammer gevonden dat ik ermee ben gestopt.”

Het is misschien wel daarom dat ze zo enthousiast is over haar dochter. Maar haar pushen, dat wil ze niet. “Uiteindelijk moet Jorieke doen wat ze zelf leuk vindt. Dat heb ik tenslotte ook gedaan”, benadrukt ze. En de zangeres zelf? “Ik vind het heel leuk om mee te doen en weet ook al welke nummers ik ga zingen”, zegt Jorieke. “Meer dan gewoon leuk, vind ik het niet. Ik droom nog niet echt van een carrière als zangeres ofzo. Daar ben ik helemaal niet mee bezig. Zingen is vooral een leuke hobby voor mij.”

Meedoen

Aan de Voice of Ommen kunnen groepen van maximaal 4 artiesten meedoen. Voorwaarde is wel dat je zelf een CD meeneemt met de instrumentale versie van je nummer. De voorrondes worden gehouden in café de Herberg in Ommen op 7 en 21 juli. De finale is op 3 augustus op het Kerkplein. Opgeven kan nog tot 21 juli bij info@djeric.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.