Home / archiefcentraal / bieden op fiets johnny hoogerland

bieden op fiets johnny hoogerland

De Vacansoleilrenner schonk zijn fiets aan Tour for Life ambassadeur Maarten Ducrot, ten bate van het levensreddende werk van Artsen zonder Grenzen.

Ducrot sprak Johnny Hoogerland op 18 juli, tijdens de Mosseldag die speciaal voor de Vacansoleilploeg in Frankrijk werd georganiseerd. “Ik zei dat ik op zoek was naar een fiets met een verhaal om te veilen voor Artsen zonder Grenzen, waarop Johnny laconiek reageerde: ’Nou, hier staat er nog wel eentje…’ Over een fiets met een verhaal gesproken!”, lacht de Tour for Life ambassadeur.

Facebook veiling

De veiling start op maandag 25 juli om 9.00 uur en eindigt op maandag 1 augustus om 9.00 uur. Deelnemers kunnen bieden door naar de Facebookpagina van Tour for Life te gaan(www.facebook.com/TourforLife.AzG) en daar een bod te plaatsen. De hoogste bieder wordt op maandag 1 augustus bekend gemaakt door de organisatie van Tour for Life. De fiets verkeert ondanks de crash in uitstekende staat. Instapbod voor de veiling is 1.500 euro.

Tour for Life

Tour for Life is de spectaculaire 8-daagse wielertocht van Italië naar Nederland voor Artsen zonder Grenzen. De ploegen, bestaande uit zes tot negen amateurrenners, geven alles voor een groots doel: een heroïsche 1.250 km op de fiets én 15.000 euro of meer aan sponsorgeld voor Artsen zonder Grenzen. De ploegen starten op 28 augustus in de Italiaanse Alpen. De Cauberg in Zuid-Limburg is het toneel van de emotionele finish op 4 september. Iedere dag staat de amateurs een nieuwe bijzondere klassieke etappe van gemiddeld 150 kilometer te wachten. Klassiekers uit de Tour de France, zoals de Alpe d’Huez, de Col de la Croix de Fer en Col de la Madeleine staan één voor één op het programma. Alle ins & outs over de Tour for Life zijn te vinden op www.tourforlife.nl.

Artsen zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van oorlogen, rampen en epidemieën. Door eigen teams te sturen (artsen, verpleegkundigen en andere specialisten), kan Artsen zonder Grenzen zo snel en effectief mogelijk werken. Samen met medewerkers uit de landen zelf, geven zij ter plaatse directe steun aan de bevolking. Artsen zonder Grenzen is onderscheiden met de Nobelprijs voor de Vrede.

Lees ook

USV ontvangt Vilsteren voor de beker

NIEUWLEUSEN – Na een aantal oefenwedstrijden staat zondag voor USV de eerste officiële wedstrijd van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.