Home / archiefcentraal / bezuinigingplan in de maag gesplitst

bezuinigingplan in de maag gesplitst

Hiermee zou de gemeentelijke bijdrage van 1,00 euro per maaltijd komen te vervallen. De gemeenteraad neemt hierover in het najaar een beslissing. Landstede Welzijn is van mening dat de maaltijdvoorziening voor een belangrijk deel bijdraagt aan het zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen van ouderen. Voor de grote groep vrijwilligers, die de maaltijden bezorgen, betekent het ook een zinvolle tijdsbesteding en een deelname aan de samenleving. Tevens hebben deze vrijwilligers een belangrijke signaleringsfunctie, ze kijken een moment ‘achter de voordeur’ of alles in orde is en kunnen ingrijpen als dat nodig is.

De komende periode zal bekeken worden hoe Landstede Welzijn de maaltijdvoorziening na 1 januari 2012 kan continueren, al dan niet met financiële ondersteuning van de Gemeente Ommen. Daarbij zal er, naaste de huidige vorm ook worden gekeken naar variaties op de maaltijdvoorziening, zoals een sociaal eetcafé of andere manieren om de maaltijd gezamenlijk te nuttigen. Landstede Welzijn is hierover reeds nu al in gesprek met andere partners.

Het college heeft uitgesproken Landstede Welzijn graag als haar partner te willen blijven zien en wil ook het serviceniveau op peil houden. Landstede Welzijn zal hierin haar verantwoordelijkheid nemen en zich ervoor inzetten dat de kwaliteit van de maaltijden hoog blijft en dat, indien mogelijk, de huidige prijs gehandhaafd kan worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arjan Meutgeert, taakhouder ouderenwerk Landstede Welzijn Ommen, 06-51884071. Alie Buit, ouderenwerker Landstede Welzijn Ommen, 088-8508833.

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.