Home / archiefcentraal / atb team rijdt goed nk in noorbeek

atb team rijdt goed nk in noorbeek

In het Limburgse Noorbeek werd op zaterdag en zondag gestreden om de Nationale titels mountainbiken. Alle renners van ATB-Team Lemelerveld namen deel aan dit kampioenschap. De organisatie had in Limburg een zwaar parcours uitgezet en de regen zorgde ervoor dat het parcours er tijdens enkele wedstrijden spiegelglad bij lag.

Op zaterdagochtend reed Dienand Broekhuis zijn wedstrijd bij de Masters 40- plus. Hij was dit seizoen al enkele malen in de top-tien gefinisht en hoopte dit ook in Noorbeek te doen. Al snel in de wedstrijd lag hij op goede koers. Hij reed de gehele wedstrijd ruim bij de eerste tien en kwam als achtste over de eindstreep.

Nick van de Heuvel en Jeroen Wessel stonden zondagochtend aan het vertrek bij de wedstrijd voor Amateurs. Nick hoopte na zijn derde stek van vorig jaar op meer. Hij ging voortvarend van start en reed al snel mee in een kleine kopgroep met kort daarachter nog enkele renners aan het elastiek. Op twee ronden voor het einde reed Nick samen met Gijs Derksen alleen vooraan. Ze hielden stand tot de laatste ronde en mochten gezamenlijk gaan uitmaken wie de driekleur mee mocht nemen naar huis. Gijs Derksen kwam uiteindelijk als eerste over de eindstreep gevolgd door Nick op plaats twee. Dit jaar dus een zilveren plak voor Nick van de Heuvel.

Jeroen kende een minder goede start. Vanaf plek twintig moest hij zich terugvechten en deed dit met succes. Waar veel anderen stilvielen hield hij zijn tempo vast. Jeroen reed al snel de top-tien binnen en stoomde de laatste ronden nog verder door naar voren. Hij finishte op een vijfde plek.

Bij de dames streed Lyan Rensen voor haar plaatsje. Lyan was als altijd snel uit de startblokken maar moest als snel haar eigen tempo gaan rijden. Enkele schuivers op de nog natte en gladde ondergrond kostte haar een paar plaatsen. Lyan kwam als zestiende over de meet.

De laatste wedstrijden van de dag waren die voor Elite en Belofte Heren. Jordy Luisman startte bij de Elites en Mark van der Heijden bij de Beloften. Jordy raakte in de eerste ronde betrokken bij een valpartij en kwam rond plek vijfentwintig te rijden. Hij maakte gedurende de wedstrijd nog een aantal plaatsen goed en finishte als nummer drieentwintig. Rudi van Houts won de wedstrijd voor Elite Heren.

Mark van der Heijen startte redelijk bij de Beloften. In het begin van de race vond hij moeilijk zijn ritme. Het tweede deel van de koers ging stukken beter. Hij reed uiteindelijk nog de top-tien binnen en finishte als negende. Voor meer info kunt u kijken op www.atbteamlemelerveld.nl

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.