Home / archiefcentraal / zwolle akkoord met ruimte voor de rivier

zwolle akkoord met ruimte voor de rivier

Het bestemmingsplan gaat nu naar de ‘beroepsfase’ en wordt daarmee voor de tweede en laatste keer ter inzage gelegd. De indieners van een zienswijze kunnen desgewenst in beroep gaan bij de Raad van State. Naar verwachting gaat vervolgens begin 2012 de eerste schop de grond in. Het project moet in 2015 zijn afgerond. De Uiterwaardvergraving Scheller en Oldeneler Buitenwaarden is onderdeel van het landelijke programma Ruimte voor de Rivier.

Schelle en Oldeneel: vergraven uiterwaard en aanleg watergeul

Om de IJssel meer ruimte te geven en Zwolle en achterland veilig en droog te houden gaat het waterschap aan de slag in ‘de voortuin van Zwolle’. In de Scheller en Oldeneler Buitenwaarden, ten zuidwesten van de stad, wordt de uiterwaard vergraven en komt er een nieuwe watergeul tussen Oldeneel en de plassen van het Engelse werk. Dankzij de uiterwaardvergraving daalt het niveau van de IJssel bij Zwolle in situaties van hoogwater. Naast waterveiligheid schenkt Ruimte voor de Rivier ook aandacht aan het versterken van de ruimtelijke kwaliteit. Zo wordt een gedeelte ingericht als natuurgebied en komt er de mogelijkheid om een rondje te wandelen via laarzenpaden.

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.