zomermiddagwandeling door het reestdal

De afwisseling tussen akkers, heide, bos, waterpartijen en karakteristieke boerderijen maken deze twee uur durende wandeling de moeite waard. De excursie start om 13.30 uur bij het Natuurinformatiecentrum. De kosten voor een excursie bedragen 3 euro voor volwassenen en 1,50 euro voor kinderen. Beschermers van Landschap Overijssel kunnen op vertoon van hun pasje gratis deelnemen.

Het Reestdal

Op de grens van Overijssel en Drenthe slingert de Reest. Een smalle beek met aan weerszijde hooilandjes met kleurige bloementapijten: gele dotters en ratelaars, roze koekoeksbloemen, lila pinksterbloemen en witte moerasspirea zijn een feest voor het oog. Daar tussen bloeit het moeraskartelblad. Kenmerkend voor de hooilanden zijn de ooievaars. Ook buizerd, das en ree zijn vaste bewoners van het excursiegebied van Landschap Overijssel.

In het Reestdal leven boompiepers, roodborsttapuiten en geelgorzen. In de poelen en vennen zitten verschillende soorten eenden en met een beetje geluk is daar de dodaars te zien. Bij goed weer zijn er ook prachtige vlinders te zien zoals blauwtjes, zandoogjes en vuurvlinders.

Meer informatie en openingstijden van natuurinformatiecentrum De Wheem vindt u op www.landschapoverijssel.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.