Home / archiefcentraal / zoektocht naar de nachtzwaluw

zoektocht naar de nachtzwaluw

Overduidelijk een tekst van de PR-afdeling, maar wat ons betreft zo waar als wat. Het gaat om een lezing en excursie op donderdag 30 juni om 21.00 uur bij schaapskooi Twilhaar in Nijverdal.

De nachtzwaluw laat zijn onvergetelijke geluid in deze periode juist in de avondschemer horen en is het best te vinden in de omgeving van de heidevelden van de Sallandse Heuvelrug. Tijdens de lezing wordt je meegenomen in de wereld van de nachtzwaluw, ook wel geitenmelker genoemd. Tijdens de wandeling brengt de boswachter je naar de juiste plekjes om te ervaren wat die mysterieuze vogel voor geluid maakt. En wellicht zal hij zich ook laten zien.

De lezing start om 21.00 uur bij schaapskooi Twilhaar aan de Paltheweg in Nijverdal. De schaapskooi is alleen te voet of per fiets te bereiken. Vervolgens zal de boswachter de deelnemers meenemen voor de nachtelijke wandeling en rond middernacht is hij weer terug bij de schaapskooi.

De kosten voor dit avontuur bedragen 7,50 euro per persoon. Reserveren is wel nodig, Dat kan via het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281 in Nijverdal, 0548-612711, geopend van dinsdag tot en met zondag. Of kijk eens op www.staatsbosbeheer.nl

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.