zin in een zomerfeestje

Even een middagje uit de sleur van het dagelijkse leven en genieten van lekker eten, goed gezelschap en mooie muziek. Dat is het doel van het Picknickconcert, dat bovendien ook nog eens een behoorlijk bedrag op moet leveren om de snoezelruimte van de Boslustschool in te richten. De organisatie van het concert is in handen van Soroptimistclub Hardenberg/Ommen Meander. “Soroptimisten zijn een serviceorganisatie van vakvrouwen. Als wereldwijde organisatie zet zij zich in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen.”

“Dat doen we door het meewerken aan diverse projecten in binnen- en buitenland, maar ook lokaal, zowel met financiële- als daadwerkelijke hulp”, legt woordvoerder Evelien Oonk uit. “Wij zijn onderdeel van de internationale organisatie Soroptimist International, waarbij zo’n 90.000 vrouwen over de hele wereld zijn aangesloten. Het netwerken en de contacten met eigen leden, maar ook die met Soroptimisten uit andere culturen maken het Soroptimisme tot iets bijzonders”, vindt ze.

Het Picknickconcert is één van die acties die geld op moet leveren. Maar waarom gekozen voor de Boslustschool? “Viavia hoorden we dat hun snoezelruimte nog steeds niet helemaal is ingericht omdat daar geen geld voor is en dat terwijl snoezelen voor sommige leerlingen echt heel belangrijk is. Daarom hebben we besloten om ons hiervoor in te zetten en we hopen dat we op 3 juli een flink bedrag bij elkaar krijgen.”

Dat hoopt Janneke Lukas, intern begeleider van de Boslustschool, ook. “De Boslustschool is een school voor speciaal onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen. Snoezelen is een van de manieren waarop overactieve leerlingen kunnen ontspannen. Het snoezelen gebeurt in een aparte ruimte met rustige muziek, gedimd licht, trilstoelen, waterbedden, lavalampen, lichtgevende sprieten, fleecedekens, kussens en dat soort zaken. Leerlingen die daaraan behoefte hebben, kunnen zich hier even helemaal terugtrekken om tot zichzelf te komen”, vertelt ze. “We hebben hiervoor helaas maar een beperkte ruimte en geen middelen om hem naar behoren in te richten. Wij zouden bijvoorbeeld heel graag een waterbed hebben, dus we zijn ontzettend blij met jullie initiatief.”

Aan het programma zal het niet liggen. Volgens Oonk is er werkelijk aan alles gedacht. Het feest wordt gehouden in de voortuin van Huize Het Laer. De gasten krijgen een knapzakje met daarin een luxe lunch van Hotel De Zon, en kunnen tijdens het eten genieten van de zangkunsten van Ellen Vos en het pianospel van Henk Ruiter. “Ook aan de kinderen is gedacht. Zij worden beziggehouden door een professionele kinderopvangorganisatie, volgen een eigen kinderprogramma en krijgen allerlei lekkers”, zegt Oonk. “Het enige dat mensen zelf mee moeten nemen is een picknickkleed of klapstoeltje. Wie dat vergeet kan gewoon in het gras of op een strobaal gaan zitten. In de pauze lopen er oester- en sushimeisjes rond, voor een lekkere aanvulling op de lunch. En wat betreft het weer…. dat is in handen van de weergoden. Maar hoe dan ook gaat het Picknickconcert door.”

Picknickconcert

Zondag 3 juli vanaf 12.00 uur op Landgoed Het Laer met medewerking van Henk Ruiter (piano) en Ellen Vos (zang). Kaarten à 27,50 euro (inclusief knapzak met luxe lunch) en kinderkaartje à 9,50 euro zijn verkrijgbaar bij Hotel De Zon Ommen, Boslustschool Ommen, de VVV’s in Ommen, Hardenberg en Dalfsen. Kijk op www.laer.nl voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.