Home / archiefcentraal / yoga bij kinderopvang pinkeltje

yoga bij kinderopvang pinkeltje

Sabine Oulham vertelt dat de beweegredenen achter yoga bij kinderen zijn: “De kinderen zich zo spelenderwijs bewust worden van zichzelf. Kinderen maken iedere dag: thuis, op school, op de bso en sportvereniging, ontzettend veel mee. Ervaringen die verrijken, maar het kinderleven ook zwaar kunnen doen voelen: een vervelende opmerking van een klasgenootje, een foutje in de klas, of een ongelukje onderweg.” Ook staan kinderen van nu bloot aan grote hoeveelheden prikkels. Soms beseft men niet dat deze ervaringen grote invloed hebben op de emotionele leefwereld van het kind. “Kinderen hebben begeleiding nodig in het verwerken van deze ervaringen, zodat ze vrij en spontaan in het leven kunnen blijven staan”, aldus Sabina van Oulbam.

Wilma Strik, eigenaresse van kinderopvang Pinkeltje: ” Ik vind het ook belangrijk dat kinderen stil staan bij zich zelf, zich kunnen uiten en vooral zich lekker kunnen ontspannen en uitleven na een schooldag of tijdens de opvang. Er wordt gekeken of er in de toekomst mogelijkheden zijn om hier mee verder te gaan werken.”

De kinderen vonden het erg interessant en deden vol enthousiasme mee met de workshop die in de buitenlucht werd gehouden, om zo nog meer in te springen op natuur en ontspanning. Kinderen bij Pinkeltje verblijven graag buiten, waar ook een enorme buitenspeelruimte voor de kinderen en een kinderboerderij aanwezig is.

Tijdens de workshop werd er onder andere stil gestaan bij het ademen en de klanken uit ons lichaam, waarbij de kinderen zelf ook klanken mochten nabootsen, dit leverde prachtige geluiden op. Ook mochten de kinderen allemaal dieren na doen, hierop werd erg enthousiast gereageerd en er ontstonden allerlei leuk spontane situaties.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.