Home / archiefcentraal / waarschuwing oplichting via internetbankieren

waarschuwing oplichting via internetbankieren

De man had enkele dagen daarvoor willen inloggen op zijn account voor internetbankieren. In eerste instantie lukte dit niet en moest de man nogmaals zijn gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. Daarna werd er gevraagd naar een zogenaamde TAN-code ter bevestiging. Het slachtoffer ontving inderdaad de code per sms en voerde deze in. Een dag later bleek dat er een bedrag van zijn rekening was afgeschreven.

De politie waarschuwt voor deze en andere vormen van phishing, waarbij criminelen op slinkse wijze je bankgegevens ontfutselen. Voer nooit gebruikersnaam, wachtwoord en toegangscodes in als hier bijvoorbeeld per mail om gevraagd wordt. Constateert u bij het inloggen iets vreemds? Sluit dan direct de internetbrowser af en neem contact op met uw bank.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.