voorrondes halen belangrijker dan winnen

Door Nanda van Spijker. . Vechtdal Centraal was aanwezig tijdens de opname van de finale op zaterdag 21 mei in Amsterdam. Flevoland heeft gewonnen met het nummer ‘Podiumbeest’, maar deze titel is Anne beter op het lijf geschreven.

In het De La Mar Theater in Amsterdam mocht Anne, tijdens de landelijke finale van Kinderen voor Kinderen, naar het gelijknamige kinderprogramma van de VARA, als eerste de spits afbijten met het nummer ‘Ik wil beroemd worden’. Omdat er vier provinciale finalisten waren die het nummer ‘Vieze praatjes’ gezongen, geschreven door Bennie Jolink, moest er een ander muziekstuk worden gerepeteerd. “Dat was ook een leuk liedje, maar toch vond ik het jammer dat ik ‘Vieze praatjes’ niet meer mocht zingen. In dat liedje kan ik me veel meer uitdrukken en uitbeelden, dat vind ik juist zo leuk om te doen. Dat is bij het gezongen nummer niet echt zo, maar dat was ook een héél leuk liedje”, vertelt Anne na de opname.

Dat ze als eerste in de rij haar presentatie moet geven was best wel spannend. “Ook heel leuk, want kon ik mooi de show openen. Na mijn optreden had ik zin om het zo nog een keer te willen doen!” Echt zenuwachtig was ze niet tijdens de opname, dat was wel anders bij de provinciale voorronde. “Ik wou toen zo super graag door, bij de landelijke finale maakte het mij niet zoveel meer uit want het was al leuk om mee te doen.”

Haar opnamedag beschrijft ze als een topdag. “We gingen de hele dag repeteren en met onze zangcoach Jorge Verkroost oefenden we onze stem. Ook hebben we de kleren voor het echte optreden gepast, die ik ook nog eens mocht houden. Dat vond ik superleuk”. Er was volgens Anne geen sprake van onderlinge concurrentie. De contacten onder elkaar waren goed en er is zelfs al sprake van gesloten vriendschappen. “Ook al hebben we elkaar maar één dag gezien”, grinnikt Anne. Van alle finalisten heeft de Dalfsense geen echte favoriet, ze vond iedereen even goed. En wat haar die dag het meest is bijgebleven is de immense gezelligheid.

De presentatie lag die dag in handen van Brecht van Hulten, met de driekoppige jury bestaande uit; songwriter en producer Tjeerd Oosterhuis, Klokhuispresentatrice Lisa Wade en de zangdocent van het Kinderen voor Kinderenkoor Jorge Verkroost. Volgens de jury was er veel talent aanwezig, anders waren de kinderen ook niet zover gekomen. Zoals altijd kan er maar een de beste zijn en de titel winnaar van de negentiende editie van Kinderen voor Kinderen ging naar Flevolandse Alexandera. “De keuze van de jury vind ik wel goed, ik had alleen niet verwacht dat zij zou winnen, ze was wel goed, gelukkig was ik de jury niet”, stelt Anne. Een volgende deelname zit er niet meer in voor Anne. In juni wordt ze twaalf en daarmee is de leeftijdsgrens bereikt voor het kinderkoor. “Eigenlijk heb ik nog niks in mijn hoofd als volgend plan, ik ga wel kijken of er audities zijn voor leuke musicals.”

Haar ouders Luuk en Jeanette en zus Lieke zijn blij en bere-trots op haar. Ook deze dag heeft hen genoeg indrukken gegeven. “Al die supporters die meegekomen waren, de geweldige aanmoedigingen, spandoeken en al die knuffels die Anne kreeg na afloop van het zingen. Prachtig! De kinderen hebben er samen een prachtige dag van gemaakt en veel lol beleefd. En dan nog, …wat een lef, zo jong en dan doen ‘alsof het niets is’ op dat grote podium. Onvoorstelbaar… Is dat onze dochter!?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.