Home / archiefcentraal / volco ommen succesvol op brabants gras

volco ommen succesvol op brabants gras

Als het toernooi voor de A meisjes de kwartfinale heeft bereikt slaan de weergoden met harde hand toe en beslist de organisatie dat slechts de beste vier van de zes poulewinnaars het toernooi in de zaal af mogen maken. Een bittere pil voor Volco 2 dat weliswaar de poule won, maar niet goed genoeg bleek voor een plaats in de halve finale. Volco 1 lukte dat wel en werd uiteindelijk derde. Voor de B en C jeugd werd alles afgeblazen bij de kwartfinale.

Voor het eerst deed ook Dames 1 van zich spreken op het toernooi. Op zondag werd er begonnen met een winstpartij op VCP en werd er dik verloren van Backi Dragon (Servie). Na heel lang wachten stond de wedstrijd tegen WSV op het programma. Van de tweede divisionist uit Warnsveld werd weer gewonnen en daarmee was een plaats in de halve finale op maandagochtend veilig gesteld.

CS Adep (Roemenie) werd na een lastige wedstrijd het slachtoffer van de dadendrang van Volco en was het wachten op de finale. Lang leek het er op dat thuisvereniging Activia het team van Backi Dragon eronder zou houden, maar bij de 8-3 in de derde en beslissende set stond de Roemeense ploeg uit de dood op en na een machtige eindsprint kwam de Servische ploeg wederom tegen Volco.

Het werd een helse wedstrijd met in het begin van elke set dan weer Backi Dragon, dan weer Volco aan de goede kant van de score. Maar in beide sets bleef Volco koel en kon beter omgaan met de winderige omstandigheden op sportpark de Laan. Goud dus voor Volco. Een speciaal moment voor twee speelsters, Mieke Tip en Jolien Wesselink die voor het vierde opeenvolgende jaar een Nederlandse titel mee naar huis nemen.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.