Home / archiefcentraal / vier internetoplichtsters aangehouden

vier internetoplichtsters aangehouden

Zij boden onder andere I-pods en spelcomputers aan via de site. Nadat zij betaald waren door de koper, leverden zij de spullen echter niet. De zaak kwam aan het rollen nadat meerdere personen aangifte hadden gedaan tegen de vrouwen. In totaal kwamen er vijftig aangiftes binnen, maar het aantal benadeelden ligt waarschijnlijk enkele malen hoger. In 2009 en 2010 wist het viertal door middel van de oplichting een bedrag buit te maken van ongeveer 13.600 euro. Uit onderzoek bleek dat gebruikte bankrekeningen werden geblokkeerd waarna de vrouwen een nieuw rekeningnummer openden en doorgingen met hun oplichtingpraktijken.

Alle vier de verdachten hebben een bekennende verklaring afgelegd. Het Openbaar Ministerie neemt een beslissing over de verdere afhandeling van de zaak. De vrouwen hebben ieder hun eigen aandeel gehad in de strafbare feiten en daar zal rekening mee gehouden worden. Verder zal er gekeken worden naar de mogelijkheden om een ontnemingsmaatregel toe te passen. Dit houdt in dat de verdachten het geld dat ze verdiend hebben met hun criminele activiteiten terug moeten betalen aan de staat.

Politie IJsselland heeft de afgelopen anderhalf jaar binnen het project FinEC fiks geïnvesteerd in het financieel opsporen. Hierbij wordt gerechercheerd vanuit het financiële perspectief van het misdrijf. Eén van de speerpunten binnen dit project is ‘internetgerelateerde oplichting’.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.