Home / archiefcentraal / verbouwing kulturhus de mozaiek gestart

verbouwing kulturhus de mozaiek gestart

De interne verbouwing van het kulturhus zal zorgen voor een ruimere en vriendelijkere entree waar ruimte is voor ontmoeting. In het voortraject is een nota geschreven met de pakkende titel ‘Ontmoeten is Doen’ en dat is precies wat het kulturhus en haar gebruikers willen bereiken: een open en prettig gebouw waar je elkaar kunt ontmoeten, aan diverse activiteiten kunt deelnemen of zaken kunt regelen.

Met behulp van de professionals van OdV binnenhuisarchitecten uit Assen en in nauw overleg met de vaste gebruikers zal het kulturhus straks weer een eigentijdse uitstraling hebben. Mede dankzij Provinciale en Europese subsidie is deze verbouwing mogelijk.

Het meest opvallend zal het verdwijnen van de wand tussen de hal en de bibliotheek zijn. De bibliotheek gaat werken met een volledig geautomatiseerd uitleen- en inlever systeem, hierdoor is de bibliotheek altijd toegankelijk als het kulturhus open is. Door het wegvallen van deze wand ontstaat er een veel ruimere hal. Door gebruik te maken van verplaatsbare stellingen en displays kan er bij activiteiten ook flexibel met deze ruimte omgegaan worden. De bibliotheek krijgt een volledige metamorfose door nieuwe stellingen en gewaagde kleuren en ook in de centrale hal zal met nieuwe kleuren op vloeren en deuren worden gewerkt.

De Speel-O-Theek van Landstede zal straks achterin de bibliotheek terug te vinden zijn. De vergaderruimte tussen de entree en het welzijnscafé van Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld (SWOL) wordt het gezamenlijk kantoor van SWOL en Landstede. Een tweetal service balies in de centrale hal zullen plek bieden aan beheer, het servicepunt van de Gemeente Dalfsen en personeel van de bibliotheek.

Verschillende kantoor- en bergruimtes worden anders ingevuld en ook hier geldt dat alles een open en transparant karakter krijgt. En er komt een vaste garderobe in de hal. Het ‘timmerlokaal’ van Landstede wordt multifunctioneel ingericht met mobiele handwerktafels waardoor dit lokaal tevens als vergaderruimte kan dienen. De toiletgroepen worden vervangen met nieuw sanitair, gietvloeren en tegelwerk.

Tenslotte krijgt de keuken van SWOL enkele aanpassingen zodat deze aansluit bij de nieuwe uitstraling. Telefoon en internet van de gebruikers zullen wellicht in de toekomst nog op elkaar aangesloten worden om de service en bereikbaarheid te vergroten en de kosten te drukken.

Kulturhus De Mozaïek zal tijdens deze verbouwing gewoon open zijn. Sommige activiteiten zullen in een andere ruimte plaats vinden of u zal verzocht worden via een andere ingang binnen te komen. Hiervoor wordt natuurlijk begrip gevraagd van iedereen die gebruikt maakt van kulturhus De Mozaïek. Het kulturhus en haar gebruikers zullen u zoveel mogelijk informeren over wijzingen en eventuele tijdelijke sluitingen.

De bibliotheek is in ieder geval van 26 juni tot 17 juli gesloten. De service punten van de Gemeente Dalfsen en de politie zijn van 13 juni tot en met 15 juli gesloten. De opening van de verbouwing zal plaatsvinden op vrijdag 9 september tegelijk met het Open Huis.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.