triathlon terug in dalfsen

Toerclub Dalfsen zette in 1994 na zeven keer een punt achter de organisatie van een destijds succesvolle kwart triathlon. Daarmee leek de triathlon tot grote spijt van triathleet Mark Boiten voorgoed van het Dalfser toneel verdwenen. Hij bleef het jammer vinden en droomde ervan om het evenement weer naar Dalfsen terug te brengen. Na de herinrichting van de Bellingerweer besloot hij zijn droom werkelijkheid te laten worden en polste hier en daar of er ook bij anderen behoefte was aan een dergelijk evenement.

“Door het hele jaar heen wordt er in Dalfsen een groot aantal sportieve evenementen georganiseerd en dat maakt het lastig om nog een nieuw evenement toe te voegen. Zeker omdat voor ieder evenement een groot aantal vrijwilligers nodig”, weet hij. “Maar gelukkig waren er meer mensen die dachten zoals ik, dus lijkt de off road sprint triathlon, die in 2012 voor het eerst officieel zal worden georganiseerd een goede kans te maken.” De Bellingeweer zal als uitvalsbasis voor de triathlon worden gebruikt. “Door de inrichting van dit park met de mooie paden en een strandje aan de oever van de Vecht, is een prachtige locatie voor een triathlon ontstaan”, vindt hij. “Vooral het zwemmen in een rivier maakt het bijzonder.

De atleten starten met het zwemonderdeel ter hoogte van het strandje en zwemmen 350 meter stroomopwaarts en weer terug. Het nieuwe fietspad dat op dat traject langs de Vecht loopt, geeft het publiek de kans om het meest spectaculaire onderdeel van de triathlon van heel dichtbij te volgen. Door het evenement op een woensdagavond te organiseren, hoop ik zowel voldoende vrijwilligers als deelnemers te trekken. De Stationsloop heeft laten zien dat zo’n midweekse avond daarvoor heel geschikt is”.

Boiten verwacht met de keuze voor de sprintversie een laagdrempelig evenement te kunnen bieden, waardoor ook plaatselijke sporters zonder triathlonervaring zullen deelnemen. Om deelname van Dalfsenaren extra te stimuleren overweegt hij om ook een beperkt aantal trio’s te laten starten, waarbij ieder lid van het trio één onderdeel voor zijn of haar rekening neemt. “Aan de try out die 22 juni plaats vond deden 12 leden van triathlonvereniging Triade uit Zwolle mee, waaronder René Poppe, die Europees en vice-wereldkampioen is in zijn leeftijdsklasse”, vertelt hij. “De atleten waren enthousiast over het initiatief. Hun ruime wedstrijdervaring zal worden gebruikt voor de laatste aanpassingen van het parcours, zodat in 2012 een succesvolle start kan worden gemaakt. Het is de bedoeling dat de eerste Dalfser off road sprinttriathlon dan zal plaatsvinden op woensdag 21 juni om 19.30 uur.”

Zwemmen, lopen, fietsen

De sprint triathlon is een zeer korte versie van de hele triathlon, die met 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en een hele marathon alleen voor de echte bikkels is weggelegd. De sprint triathlon bestaat in de off road versie uit 700 meter zwemmen, 16 kilometer fietsen en 4 kilometer hardlopen. Dat zijn afstanden die voor iedere redelijk getrainde sporter haalbaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.