tom coronel opent iclean carwash

iClean Carwash Ommen beleefde vrijdag 17 juni een bruisende start van haar bestaan. Ofschoon er al ruim twee weken wordt gewassen was het nu tijd voor een officiële opening. Henk wierda heette uit naam van de directie een ieder welkom en gaf uitleg hoe het plan van een autowasstraat tot stand gekomen was.

. Het een en ander is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen auto wasstraat die een grote stad niet zou misstaan. “We wilden iets neerzetten waar niets op af te dingen zou zijn,” vertelt Roel Bouwman. “Het moet helemaal kloppen, de kwaliteit, het energieverbruik, de belasting voor het milieu. Ook moest het project rendabel zijn. Vanwege dit laatste is gekozen voor een concept waar drie bedrijven onder een dak een volledig aanbod zouden gaan leveren. Een wasstraat die de auto’s wast, een poetsbedrijf, Jan Autoclean, die de auto’s professioneel poetst en een werkplaats die de auto technisch kan onderhouden.”

En dan, is het in eens zover, de officiële opening. “Het overkwam ons bijna,” vertelt Henk Wierda. “Begin december gingen de eerste beton elementen de grond in en nog geen half jaar later staat er een volledig bedrijf.” De feestelijke opening werd letterlijk een bruisend feest. Wethouder, Ilona Lagas, vertelt dat de gemeente Ommen enorm blij is met ondernemers die bereid zijn om extra te investeren in een duurzame onderneming. Ze voegt er aan toe dat ze zeker het goede voorbeeld zou geven.

Bouwman en Wierda wilden dit goede voornemen direct vastleggen en overhandigde de wethouder een klantenkaart met een flink wastegoed en vroegen mevrouw Lagas de kaart te delen met haar collega’s. Deze laatste vraag bleek overbodig. Na de wethouder kwam de leverancier van de wasstraat aan het woord. Jeroen Visser, directeur van iClean Carwash technologies, verteld hoe door de samenwerking met Bouwman en Wierda, een ‘soft franchise’ is ontstaan, waar inmiddels meerdere ondernemers voor hebben gekozen.

Visser voegde er aan toe dat hij de opening beleefde als of het een bedrijf van hem zelf was. Hierna nam Henk Wierda de microfoon over en verzocht de mensen in de tent, die aan de voorzijde van het pand stond, veel ruimte te maken voor een speciale gast. Enkele seconden later werd iedereen opgeschrikt door het geluid van piepende banden. met een slipspoor van ruim twintig meter stond plotseling een WTCC ‘race’ BMW met ronkende motor voor de ingang van de wasstraat. Iedereen vloog aan de kant.

Met rokende banden schoot de wagen naar binnen, waarna niemand minder dan Tom Coronel uit de bolide stapte. In het gesprek dat volgde vertelde Tom Coronel over zijn goede prestaties in het WTCC klassement, waarna hij uitgenodigd werd om met een fles champagne het nieuwe bedrijf officieel te openen. Tussen neus en lippen door legde hij het publiek uit hoe je de fles in een keer leeg kunt spuiten, zonder er iets in te laten zitten. Natuurlijk had de “race BMW” daarna een goede wasbeurt nodig. Coronel liet zich alles goed uitleggen door eerste carwash medewerker Robbert Bouwman en was zichtbaar enthousiast. Enkele minuten later reed hij met een blinkend schone auto de feesttent weer in.