tijdelijk opvolger gerrit jan kok benoemd

Mevrouw drs. G.M. (Marriët) Mittendorff is door Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld-Schouten benoemd tot waarnemend burgemeester van Ommen. Zij begint op dinsdag 14 juni met haar werkzaamheden.

De burgemeestersvacature in Ommen is op 23 mei ontstaan door de benoeming van burgemeester Gerrit Jan Kok tot gedeputeerde in deze provincie. Na overleg met de fractievoorzitters uit de raad van Ommen en met het college heeft CdK Ank Bijleveld besloten om voorlopig een waarnemend burgemeester te benoemen.

De gemeenteraad kan intussen gaan nadenken over het gewenste profiel voor de nieuwe burgemeester. Zodra besluitvorming daarover in de raad heeft plaatsgevonden wordt de vacature opengesteld. Naar verwachting wordt de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester in het voorjaar van 2012 afgerond.

Wie is Marriët Mittendorff

Marriët Mittendorff maakte van 1994-2002 deel uit van de gemeenteraad van Eindhoven en was aansluitend acht jaar wethouder en loco-burgemeester in die gemeente.

Zij was bestuurlijk actief voor het CDA, onder andere als eerste vice-voorzitter van het landelijk bestuur, voor het CDA-V, daarnaast op het terrein van Onderwijs & Jeugd en Sport. Zij maakt deel uit van de Raad van Toezicht van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen en is lid van de Toetsingscommissie Wet Werk en Bijstand (ministerie SZW).

Na haar studies Klinische Pedagogiek en Onderwijskunde werkte zij bij het Katholiek Pedagogisch Centrum, later KPC Groep, een landelijk adviescentrum voor het onderwijs en één van de drie landelijke Pedagogische Centra.

Vanwege haar bijzondere verdiensten op het gebied van onder andere sport en onderwijs (lokaal, regionaal en nationaal) is Marriët Mittendorff vorig jaar benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Marriët Mittendorff (1952) is gehuwd, heeft 2 kinderen en woont in Coevorden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.