stuwzangers vierden verjaardag met succes

“Naast shantykoor De Stuwzangers, dat met nagenoeg het voltallige koor aantrad, werkten nog twee koren mee, De Roergangers uit Stadskanaal en Kop van ’t Ende uit Elburg. Elk koor trad twee keer gedurende vijfentwintig minuten op. De nummers waren zodanig geselecteerd en op elkaar afgestemd dat er een rijkgeschakeerde repertoire werd gepresenteerd.”

De publieke belangstelling was overweldigend, naar schatting tweeduizend mensen kwamen af om het vier uur durende zangfeest van nabij mee te maken. “Een evenaring van het jubileumconcert van vijf jaar geleden. Dank zij een aangename temperatuur kon het publiek het concert in de openlucht bijwonen. Slechts bij het slotoptreden van De Stuwzangers verstoorde een regenbuitje voor een klein moment het optreden en kwamen de paraplu’s toch nog van pas.”

De Stuwzangers openden het concert met enkele prachtige nummers waardoor de stemming er vanaf het eerste moment goed inzat. Onder aanvoering van dirigent Flip Jonkman werd de toon gezet voor het vervolg. Na de aftrap door De Stuwzangers trad Kop van ’t Endevoor het voetlicht. “Ook die lieten zich niet onbetuigd. Met verve werden nummers uitgevoerd. Joop Groenewege, de dirigent, wist ondanks een minimale koorbezetting het publiek volop te laten genieten”, meldt Jo, “Dit lukte ook Jan de Vrieze, de dirigent van De Roergangers die eveneens met zijn koor het publiek enthousiast wist te krijgen.”

Als laatste koor voor de pauze kwamen opnieuw De Stuwzangers aan bod. Na de pauze traden de drie koren in dezelfde volgorde, waarbij het gevarieerde aanbod van de liedjes er voor zorgde dat geen enkel lied voor een tweede maal werd gezongen. “De uitvoering door de drie koren was een lust voor het oor. Het enthousiasme van het publiek was kenmerkend voor sfeer van de middag. De toehoorders genoten volop van de manier waarop de drie koren hun repertoire uitvoerden. Bij bepaalde, gevoelige, nummers was het muisstil en klonk er na afloop een geweldig applaus. Bij andere nummers werd er volop meegezongen, meegedeind en meegeklapt. De ware liefhebber voelt dit feilloos aan”, aldus Jo Bosch.

Na afloop waren het bestuur en de leden van de jubileumcommissie uitermate tevreden over de afloop van een geweldig muziekfestijn. Ze beseffen maar al te goed dat het succes niet alleen de verdienste is van De Stuwzangers maar voor een even belangrijk deel voor rekening komt van de twee gastkoren. Lovende en bewonderende opmerkingen vanuit het publiek bevestigden het goede gevoel dat alom heerste bij het jubilerende koor.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.