stuiterbal is even terug

Even bijpraten:

Er is in de stilte voor de storm van nu bijzonder veel gebeurd; er is inmiddels een actieve promotionele stichting voor de stad, gevuld en vertegenwoordigd door alle belangrijke verenigingen uit Ommen, dat is op zichzelf al een hele prestatie, vind u niet? Daarnaast is de HVO veranderd naar een enorm krachtige organisatie met daadkrachtige evenementen, bijzondere samenwerking en veel liefde voor de stad. Zie de Stadsbrunch van mijn bakkertje maar eens, wat een blije gezichten, krachtige samenwerking en hartelijkheid tussen alle lagen van de bevolking! Ommen kan trots op zichzelf zijn!

Ommen’s hart is totaal vernieuwd, nu de Vechtoever nog.

Ommen heeft 4 molens, allen even prachtig en gedecoreerd met historische feiten, maar helaas zijn sommige niet opgewassen tegen de tand der tijd. Er is één zo’n molen die weliswaar beeldbepalend voor de stad is, maar helaas niet geschikt is voor de door haar liefhebbers gestelde doelen. Er zitten knaagkevertjes in, op de constructie kun je hooguit een kaartenhuis van veren bouwen en het beheer is in handen van de Stichting Ommer Molens, opgericht door de Gemeente. Zij blokkeren daardoor de noodzakelijke nieuwbouwplannen “uit liefde voor een molen”.

Die mannen van de SOM hebben gelijk, doel is doel, dus knokken ze door, ondanks de onmogelijkheid van hun doelstellingen, ooit mede vastgesteld door dezelfde gemeente. Maar……’s Lands wijs, ’s lands eer, als een oliemolen uit de Zaanstreek is verhuisd naar Ommen om te dienen als hijskraan in 1700, ineens een broodmolen voor de samenleving moet worden, terwijl iedereen zijn meel inmiddels anders maalt, zou je een andere doelstelling moeten willen hanteren. De tijden zijn veranderd, de wensen ook.

Een molen laten malen is een doel, maar blijven doormalen over zaken die al los zand blijken te zijn is zinloos en ongewenst. Dan slijt alles eromheen alleen maar mee. Dat knaagt… Hé, daar zijn die torretjes toch al voor?

Ommen moet groeien, ondernemen en feestvieren, daarvoor is het nu de tijd en het lukt de hartjes van Ommen bijzonder goed. Maar, dat 1 molen tot totale stilstand van een bijzonder sterke stad kan leiden is niet te bevatten, sterker nog, de wind die de molen te kort zou komen bij enige nieuwbouw aan de Vechtoevers, is nog geen procent van de wervelstorm die Ommen nodig heeft om economisch en toeristisch aantrekkelijk te blijven.

Ommen moet nu eenmaal meegroeien met de economische behoefte, al mag de historie daar natuurlijk niet onder leiden. De wereld draait immers door.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.