stichting 2015 schenkt ruim een ton

De cheques werden in het bijzijn van het ministerie van Buitenlandse zaken uitgereikt. SOS Kinderdorpen kreeg voor hun project ‘Gezinsversterkend programma Cacheu’ in Guinee-Bissau 45.000 euro van Stichting 2015. De Rain Foundation kreeg 44.000 euro uitgereikt voor hun project ‘Rain Harvesting’ in Ethiopië. Vitens International kreeg 18.000 euro uitgereikt voor het realiseren van waterputten in het vluchtelingenkamp Ampain in Ghana.

Stichting 2015 is in staat deze cheques uit te reiken omdat zij jaarlijks 100.000 euro krijgen vanuit het Millennium Akkoord, het voormalige Schoklandfonds van minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking. Ook draagt de gemeente Hardenberg haar steentje bij en worden in Hardenberg tal van activiteiten georganiseerd door de stichting om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor diverse goede doelen. Door al deze gelden kan de stichting jaarlijks, naast deze ton, lokale goede doelen nog eens 125.000 schenken.

Na de uitreiking van de cheques namen de gasten van Stichting 2015 plaats in de luchtballon. Iedereen genoot van deze unieke ervaring boven Hardenberg. Bij terugkomst werd dan ook getoost op een goede landing en dat de realisering van de drie projecten een stukje dichterbij komt door de hulp van Stichting 2015.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.