Home / archiefcentraal / statenleden moeten verstand gebruiken

statenleden moeten verstand gebruiken

En ook deze winter, nadat de nieuwe Statenleden gekozen waren, nog eens weer opnieuw hebben benadrukt binnen de Staten.”

De voorzitter van Industrieclub Dalfsen vindt het bijzonder dat Scherpenkate in zijn eentje de gemoederen weer teweeg weet te brengen, maar is er blij mee. “Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald. Als je nu de verkeerde beslissing neemt, zit je daar voor decennia aan vast. De manier waarop de beslissing voor de zuidelijke variant destijds is genomen was erg vreemd. Het was een enorme draaikonterij en de Staten zaten er raar in. Het besluit is uiteindelijk genomen met maar één stem verschil. Wat wij ook jammer vinden is dat de gemeenten Ommen en Dalfsen steeds de kool en de geit wilden sparen en nooit echt uitgesproken hebben wat zij graag wilden”, vindt Swager. “Nu pakt het allemaal heel anders uit dan we toen dachten. In tegenstelling wat er toen beloofd werd, wordt er niet van alles gedaan in Oudleusen en Varsen en blijkt de noordelijke omleiding uiteindelijk toch korter en goedkoper.”

Swager heeft in zijn functie als voorzitter van de Industriekring Dalfsen en als bestuurslid van VNO-NCW dit jaar in maart een zienswijze ingediend en hoopt dat de nieuwe Staten hun gezond verstand gebruiken. “Zij zijn verantwoordelijk voor geld van de burger. Ik roep hen op om nog eens heel goed na te denken.”

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.