sportcolumn terugblik

Terwijl ik al leurende aan mijn koffie probeer ergens met een gesprek mee te praten, kom ik tot de conclusie dat vooral baby’s, peuters, kleuters, luiers en zwangerschapsverlof dé gesprekspunten van deze dag zijn. Nadat dit ritueel zich de volgende dag blijkt te herhalen stelde ik op de tweede dag mijn wanhopige vraag: ‘Ennn dames… wie heeft er gister FC Twente nog gezien? Mooie goal van Theooo’tje hé!’ Toen er daarop een doodstilte viel, wist ik dat het tijd werd om als een Tempo-Team’er publiekelijk mee te delen dat het twee fantastische dagen waren, maar dat ik toch echt wat anders ging doen…

…Uiteindelijk zijn het twee fantastische jaren geworden bij Landstede Kinderopvang. Ik zag steeds meer de voordelen in van een ‘sportman’ binnen een ‘vrouwenorganisatie’. ‘Ja eh, jij bent van de sport, dus ja, jij zult er wel verstand van hebben’ werd er dan gezegd. Samen met mijn stagiaire en met veel medewerking van mijn leidinggevende en collega’s hebben we honderden sportactiviteiten kunnen houden op de verschillende BSO’s en tientallen sportclinics gegeven in samenwerking met sportverenigingen.

Verder heeft 90% van de organisatie de cursussen ‘beweegkriebels’ en ‘beweegplezier’ gevolgd, zijn er verschillende stagiaires van de opleiding Sport & Bewegen gekomen, is er een regionaal beleidsplan Sport & Bewegen ontwikkeld voor Landstede Kinderopvang en uiteindelijk als slagroom op de taart: vanaf 1 juni is er officieel een eigen ‘BSO op het sportpark’ voor 9+ kinderen. De crème de la crème van de Buitenschoolse opvang.

Maar het mooiste moment moest nog komen. Laatst was ik even terug voor een bak koffie in de kantine toen één van de vrouwelijke medewerkers ineens zei: ´Hé William, heb je die goal gister van Theooo´tje nog gezien tegen Ajax? Schitterende actie zeg en wát een lob hè, prachtig´. Ik knikte instemmend mee en wist… het sportieve karakter van Landstede is nu ook doorgedrongen tot in de verste uithoeken van de Kinderopvang!

William van Lenthe, destijds coachende vakleerkracht bewegingsonderwijs, nu combinatiefunctionaris Dalfsen, pedagogisch medewerker BSO Landstede en Sportconsulent Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.