Home / archiefcentraal / snelheidscontrole na klachten

snelheidscontrole na klachten

Op de Stouwe geldt een maximum snelheid van 60 kilometer per uur. Negen bestuurders kregen een proces-verbaal voor het overschrijven van deze snelheid. De hoogst gemeten snelheid betrof 94 kilometer per uur.

Waarom controleert de politie eigenlijk op snelheid?

Politie IJsselland controleert intensief op snelheid. Snelheidscontroles vinden om drie redenen plaats: verkeersveiligheid, milieu en mobiliteit. Snelheid kan het verschil uitmaken tussen leven en dood. De meeste snelheidscontroles worden ingezet op locaties waar de verkeersveiligheid dat verlangt. IJsselland hanteert een ‘Top 10’ van wegen waar relatief veel ongevallen met letsel plaatsvinden. Intensievere controles op deze locaties zijn een middel om de veiligheid van weggebruikers te vergroten en hen bewust te maken van het eigen verkeersgedrag.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.