scherpenkate wil verklaring van boerenverstand

Ondergetekende heeft in de Vechtdal Centraal van 7 juni de reactie van Wim Prinsse op mijn plan gelezen en ik ben blij dat de stichting Duurzaam door het Vechtdal wakker begint te worden, dat het combinatie-alternatief niets is, maar nu de rest nog. Duurzaam vind ik tegenstrijdig en niet juist. Duurzaam door het Vechtdal is volgens de Stichting een 100 km weg er dwars door heen.

De stichting heeft het volste recht om een stuk grasland belangrijker te vinden dan de gezondheid van de kinderen op de scholen in Ankum en Oudleusen, en de veiligheid van de kinderen uit de gemeente Dalfsen, die naar de scholen moeten fietsen naar Ommen en Zwolle. En ook om de gezondheid en de leefbaarheid van alle mensen die dagelijks met de N340 en de N377 te maken hebben, in hun keuze niet mee te nemen.

Toch vraag ik de stichting om de petitie van het Astma Fonds februari 2011 plus het antwoord van staatsecretaris Joop Atsma, het antwoord van GGD IJsselland en de reactie van Veilig Verkeer Nederland nog eens goed door te nemen. Een kopie hiervan is gratis af te halen bij ondergetekende.

De stelling ‘aanpassen aan de huidige maatstaven’, is prima. Maar dan moet de N36 wel worden aangelegd waar hij hoort, namelijk op het Noordelijk Tracé. Want de volksgezondheid komt eerst, zie ook de reactie Henk Brink in hetzelfde artikel. De opmerking van Gerrit Wermink en Wim Prinsse over de onderhoudskosten van de N36, kan ik niet plaatsen. Ook hoor ik graag van Wim Prinsse wat hij met ‘boerenverstand’ bedoeld. Ik ga graag persoonlijk met jullie in gesprek, want ik spreek namens de zwijgende meerderheid. Kijk maar eens op de poll van Vechtdal Centraal.

H.J. Scherpenkate

Oudleusen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.